Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Δελφινόπουλος Δημήτρης : "προχωράμε στη δημιουργία νέων προτάσεων μουσικής"


Ο μουσικός της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δελφινόπουλος είπε με αφορμή τις εκδηλώσεις ¨ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009" στον Αποστόλη Λέινα τα εξής :

Α.Λ : Πες μας λίγα λόγια για τη συμμετοχή σου μαζί με τα άλλα τα παιδιά στην ορχήστρα που παίξατε αυτή την εξαίσια μουσική στις εκδηλώσεις " ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ 2009".
Δ.Δ : Η πρώτη μας εμφάνιση έγινε την Πρωτομαγιά του 2007 στις εκδηλώσεις "ΛΕΙΒΗΘΡΙΑ" σε συνεργασία μαζί και τον κ. Βρίτσιο συνιδρυτής όλης αυτής της ομάδας που γνωστοποιεί στο κοινό την αρχαία ελληνική μουσική. Εδώ και δυόμιση χρόνια έπρεπε να περάσουμε παρά πολλά εμπόδια, όσον αφορά τα όργανα, το πως θα ταιριάξουν μεταξύ τους, πως θα γίνουν οι ενορχηστρώσεις με βάση την αρχαία ελληνική αρμονία και τους βασικούς κανόνες της αρχαίας ελληνικής μουσικής. Θεωρώ ότι τα ξεπεράσαμε τα εμπόδια, αλλά σημασία έχει να πιστεύουμε ότι δεν αρκούμαστε απλώς σε μια στείρα αναμόχλευση του παρελθόντος ή μία αναβίωση, αλλά προχωράμε στη δημιουργία νέων προτάσεων μουσικής. Είναι αυτό που πάντα έλεγα : την λεγόμενη νεοδιάστατη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου