Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ


Αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δίου τήν Δευτέρα 24-8-2009. Στη συνεδρίαση συζήτηθηκε σε ειδικό συμβούλιο ο απολογισμός - ισολογισμός και κατόπιν άρχισε η συνεδρίαση με θέματα ημερησίας διατάξης. Η αποχώρηση προκλήθηκε, όταν ήλθε προς ψήφιση το 15ο θέμα που είχε την ψήφιση πιστώσεων, και ο λόγος της διαμαρτυρίας αυτής είναι διότι δεν ενημερώνεται η αντιπολίτευση στο τι αφορούν και που πηγαίνουν αυτές οι πιστώσεις, κάτι που ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Διονύσης Φόλιος ζήτησε επανειλημμένως να ενημερώνεται το συμβούλιο μερικές μέρες πριν τη συνεδρίαση αναλυτικά για τον προορισμό των πιστώσεων αυτών, αλλά δεν εισακούστηκε, αφού συνεχίζεται η ίδια τακτική.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Διονύσης Φόλιος δήλωσε για το θέμα του ισολογισμού του δήμου Δίου, αλλά και για την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων τα εξής : "Την προηγούμενη Δευτέρα είχαμε το ειδικό συμβούλιο για την έγκριση του απολογισμού - ισολογισμού. Συζητήσαμε τον ισολογισμό του δήμου μας που εμείς ως αντιπολίτευση τον καταψηφίσαμε, γιατί η συσσώρευση των ελλειμμάτων είναι πολύ μεγάλη. Πρόκειται για ελλείματα που αγγίζουν τα 2.600.000 ευρώ και υπάρχουν και άλλα χρέη που ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια περίπου ευρώ που χρωστάει ο δήμος σε τρίτους και συνεχίζει να αποφασίζει τη λήψη τακτικών δανείων και στην πρόσφατη συνεδρίαση έλαβαν απόφαση πάλι για λήψη νέου δανείου. Επίσης έγινε μεγάλη κριτική στον ισολογισμό, όπου εγώ ο ίδιος ανέφερα ότι υπάρχουν αλόγιστες δαπάνες που αυξάνουν το έλλειμμα και κάθε φορά ο δήμος αναγκάζεται να συνάπτει δάνεια, για να λειτουργήσει και μάλιστα αυτό το καταγγέλλουμε και για τα έργα, όπου πολλές φορές δίνονται με απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοπρατήσεις, με αποτέλεσμα και χρήματα να σπαταλώνται και έργα σωστά να μην γίνονται.
Κατόπιν πήγαμε και στα άλλα θέματα της ημερησίας διάταξης, όπου υπήρχαν κάποιες ανακεφαλαιώσεις έργων και φτάσαμε και στο 15ο θέμα που αφορούσε την ψήφιση πιστώσεων. Τους έχουμε ενημερώσει πολλές φορές και το τονίσαμε επανειλημμένως ότι θέλουμε πριν την έναρξη της συνεδρίασης μαζί με την πρόσκληση που μας στέλνουν να ενημερωνόμαστε ποιες είναι αυτές οι πιστώσεις, για να γνωρίζουμε και τι ακριβώς ψηφίζουμε. Τους έχουμε προειδοποιήσει ότι αν συνεχίσουν την ίδια τακτική, εμείς θα αποχωρήσουμε. Και έτσι αφού συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια τακτική, αποχωρίσαμε σύσσωμοι από το δημοτικό συμβούλιο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Μαζί μας αποχώρησε και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Πάτσιας που ανήκει στο συνδυασμό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου