Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗΣ

"Αναβρασμός" επικρατεί στις τάξεις των νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης και των Κέντρων Υγείας της Πιερίας για τις περικοπές των προγραμμάτων εφημέρευσης και την Τετάρτη 19 Μαιου 2010 πραγματοποίησαν γενική συνέλευση με την παρουσία κλιμακίου της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών υπό τον πρόεδρο της Γιώργο Βαρνάβα. Η γενική συνέλευση εξέδωσε ομόφωνα απόφαση που συντάσσεται με αυτή του επιστημονικού συμβουλίου για απαρέγκλιτα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και καταγγέλλει τη στάση του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας, τον οποίον κατηγορούν ότι λειτουργεί ως εντέλλων της κυβέρνησης. Επίσης δηλώνουν ότι θα προσφύγουν σε όλα τα ένδικα μέσα, καταλογίζοντας τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.
Δήλωση έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος είχε συνάντηση πριν τη γενική συνέλευση με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στον οποίο επισήμανε, όπως δήλωσε, ότι "έχει χαράξει έναν επικίνδυνο δρόμο".

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ :

"Η Γενική Συνέλευση γιατρών του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης και των κέντρων υγείας ομόφωνα αποφάσισε να συνταχθεί με την απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου για απαρέγκλιτα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης, όπως πάντα συνέβαινε. Επιπλέον καταγγέλλει τη στάση του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας που ενεργεί ως εντέλλων της κυβέρνησης.
Τέλος επιφυλάσσεται ως σώμα να προσφύγει σε όλα τα ένδικα μέσα, καταλογίζοντας τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα".

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΒΑΡΝΑΒΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ :

"Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΞΕΙ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΔΡΟΜΟ"

"Στη σημερινή επίσκεψη που έγινε από πλευράς της ομοσπονδίας, προκειμένου να παραστούμε στη γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών, προηγήθηκε συνάντηση με το διοικητή του νοσοκομείου Κατερίνης. Αυτό το οποίο επισημάναμε και στο διοικητή είναι ότι έχει χαράξει έναν επικίνδυνο δρόμο, στον τρόπο με τον οποίο διοικεί και σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε τεράστιες δυσκολίες, διότι θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων. Τον καλέσαμε λοιπόν να σταματήσει τις περικοπές των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και να κατανοήσει ότι τα προγράμματα αυτά είναι το ελάχιστο δυνατό, για να μπορούν οι πολίτες της Πιερίας να έχουν μία σωστή περίθαλψη την ώρα του επείγοντος.
Η γενική συνέλευση που έγινε εδώ αποφάσισε περίπου το ίδιο πράγμα. Η απόφαση των γιατρών ήταν ομόφωνη και αυτό είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό και ουσιαστικά ζητάει από τον διοικητή να τιμήσει τον ρόλο, για τον οποίο τον τοποθέτησε η πολιτεία και να μην εκθέτει το νοσοκομείο και τους νοσοκομειακούς γιατρούς".

Αποστόλης Λέινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου