Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η Siemens "λάδωσε" υπουργό της ΝΔ


Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, μετά την αποκάλυψη ιδιόγραφου σημειώματος του Μιχ. Χριστοφοράκου, με το οποίο δινόταν εντολή να καταβληθεί «το 50% των συμφωνηθέντων» σε υπουργό της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Η δωροδοκία έγινε το 2008, άρα το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί και ο πρώην υπουργός...



θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο. Η υπόθεση Μαντέλη γίνεται πλέον ήσσονος σημασίας. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα ζητήσει τώρα στοιχεία από ελβετικές και γερμανικές τράπεζες, προκειμένου να εντοπίσει στοιχεία για τις μίζες που μοίρασε η Siemens στην Ελλάδα.Το έγγραφο βρίσκεται στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής και χαρακτηρίζεται ως "βόμα μεγατόνων" για την υπόθεση, καθώς δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και συγκαλύψεις. Στο σημείωμα του πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα δεν αναφέρεται τι ποσό αντιπροσωπεύει το 50% "των συμφωνηθέντων" με τον τότε υπουργό της ΝΔ, ώστε να εξακριβωθεί το ακριβές ύψος της μίζας, ούτε για ποιον λόγο καταβλήθηκε.
Κλιμάκιο της Εξαταστικής Επιτροπής θα μεταβεί την προσεχή εβδομάδα στην Ελβετία και τη Γερμανία και θα συναντηθεί με στελέχη των αρμόδιων εθνικών ελεγκτικών αρχών, προσπαθώντας να αντλήσει στοιχεία για επίμαχους λογαριασμούς.
Για να το επιτύχει, πρέπει να ξεπεραστούν πολλά νομικά και άλλα εμπόδια σχετικά με το άνοιγμά τραπεζικών λογαριασμών και να υπάρξει διάθεση συνεργασίας από πλευράς των ελβετικών και των γερμανικών αρχών.

http://www.sofokleousin.gr/archives/56029
Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου