Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν η αντιπολίτευση του Δήμου Κατερίνης κάνει πλάτες στην πλειοψηφία του Χιονίδη

Πρωτοβουλία Πολιτών

για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης

Όταν η αντιπολίτευση του Δήμου Κατερίνης

κάνει πλάτες στην πλειοψηφία του Χιονίδη

Σε μια περίεργη αλλά μάλλον εύλογη σύμπλευση αντιπολίτευσης - συμπολίτευσης και «ανεξάρτητων» δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε την πρότασή μας για μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο.

Η πρότασή μας στόχευε με την παρουσίαση των οικονομικών στοιχείων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων , να υπάρχει δημόσια και κατά τεκμήριο αξιόπιστη παρουσίαση και συζήτηση για την οικονομική θέση του Δήμου. Άλλωστε θα δινόταν ο χρόνος στους δημοτικούς συμβούλους μέχρι τη συζήτηση να αναζητήσουν στοιχεία ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν ουσιαστικά στη συζήτηση.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι κρίσιμη και εξ αιτίας του ότι δεν μπορεί να συζητηθεί κανένας προγραμματισμός αν οι δημότες δεν γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, για να μην καταλήξουμε από το προεκλογικό λεφτά υπάρχουν, στη μέγγενη του μνημονίου. Είναι κρίσιμη γιατί επί τέλους θα πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι δημότες αξιόπιστα για το που πήγαν τα λεφτά. Είναι κρίσιμη γιατί λόγω των περικοπών των χρηματοδοτήσεων από την κυβέρνηση αλλά και των περικοπών στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα πρέπει να δούμε πως θα τα βγάλουμε πέρα. Ακόμα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η ανάγκη να υποστηρίξει ο Δήμος ένα ευρύ κοινωνικό πρόγραμμα αλληλεγγύης στους δημότες θύματα της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου.

Και ενώ η πρόταση του δημάρχου φάνηκε θετική, ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Ουσταμπασίδης και Ιορδανίδης που πήραν το λόγο και μας παρέπεμψαν αντί της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις υπηρεσίες του Δήμου. Κάτι που υποστήριξαν εκτός μικροφώνου ο κ. Ίτσιος και λοιποί ώστε ομόφωνα να αρνηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση

Και αν η εκτός μικροφώνου δικαιολογία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων ήταν ότι με τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έβγαινε δήθεν από πάνω ο δήμαρχος, είναι γεγονός ότι η στάση αυτής της αντιπολίτευσης είναι συνέχεια μιας χαλαρής, άνευρης, φοβικής αντιπολίτευσης ( σύμπλευσης θα λέγαμε) που ακολουθεί η αντιπολίτευση στα βασικά θέματα του Δήμου, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Είναι απόρροια μια άσκησης ανάλογης πολιτικής και ως συμπολίτευσης την προηγούμενη τετραετία. Είναι μια στάση που ακολουθείται χρόνια τώρα, είναι ακόμα μια στάση μη αξιόπιστης ενημέρωσης των δημοτών για να μπορούν ένθεν και ένθεν να λένε το κοντό και το μακρύ τους κατά τη λαϊκή έκφραση και κατά το δοκούν.

Και αν αυτή ήταν η άποψη της αντιπολίτευσης, η συμπολίτευση ως πλειοψηφία έχει την ευθύνη της απόρριψης της πρότασης μας προσπαθώντας να αφήσει έξω από την κριτική τον δήμαρχο, οποίος υποτίθεται ότι ήταν θετικός αλλά δεν τον άκουσαν οι σύμβουλοί του!!!

Εμεί δεν ζητήσαμε την ειδική συνεδρίαση για να ενημερωθούμε εμείς. Εμείς πολλά στοιχεία γνωρίζουμε και άλλα θα μάθουμε.

Χθες ο κ. Αμοιρίδης στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για χρέος 18 εκατομμυρίων ευρώ, μπορεί και παραπάνω αν μόνο σε έναν εργολάβο, όπως υπεύθυνα γνωρίζουμε, ο Δήμος χρωστά 800.000 ευρώ. Πως γίνεται όμως από τη μια να ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τον δήμαρχο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και από την άλλη να αναφέρονται δημόσια σε ένα μεγάλο χρέος του Δήμου;

Για μας η απόρριψη της πρότασής μας ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο αποδεικνύει ότι το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αρνείται βασικά δικαιώματα στους δημότες του όπως είναι η αξιόπιστη ενημέρωση, αρνείται το δικαίωμα στους δημότες των άλλων δήμων που συνενώνονται να γνωρίζουν τι προίκα τους φέρνει η Κατερίνη, αποδεικνύει ότι την ευθύνη για την κατάσταση της Κατερίνης την έχουν μαζί συμπολίτευση και αντιπολίτευση που διοικούν τον Δήμο τις τελευταίες τετραετίες, αποδεικνύει ότι και οι δύο τους δημότες τους αντιμετωπίζουν ως ψηφοφόρους του Μαυρογυαλούρου και όχι ως υπεύθυνους ενημερωμένους πολίτες.

Αποδεικνύει τέλος την ανάγκη να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Κατερίνη, την ανάγκη να ενισχυθούν εκείνες οι δυνάμεις που εγγυώνται μια πραγματική αλλαγή στο Δήμο, την ανάγκη να υπερψηφιστεί η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης.

Κατερίνη 26 / 9 //2010

Αντώνης Δ. Μάντζιος

Υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου