Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ηγουμενίτσα: Για κακούργημα ο υποψήφιος της ΝΔ

Ηγουμενίτσα: Για κακούργημα ο υποψήφιος της ΝΔ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και Νυν νομάρχη Θεσπρωτίας , Βασίλη Γιόγιακα, σχετικά με την υπόθεση μίσθωσης του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποίησε το 2009 ο τότε υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαμόρφωση των χώρων στο κτίριο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, το οποίο ανήκει στην ιδιοκτησία του Β. Γιόγιακα, διαπιστώθηκε πως δεν έγινε με έξοδα του ιδιοκτήτη όπως ορίζει η σύμβαση, αλλά αντιθέτως πληρώθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συγκεκριμένο έργο, ύψους 115 χιλιάδων ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η μελέτη εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας.

Το σκάνδαλο όμως δε σταματάει εδώ. Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα ενώ η λειτουργία του νοσοκομείου ξεκίνησε τον Ioύνιο του 2008 αν και για αδιευκρίνιστους λόγους η Διοίκηση του Νοσοκομείου κατέβαλε ενοίκια ύψους 185.000 ευρώ από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης μίσθωσης, δηλαδή το Νοέμβριο του 2006, την περίοδο, δηλαδή, που ο Β. Γιόγιακας ξεκινούσε τον προεκλογικό του αγώνα για το αξίωμα του Νομάρχη Ηγουμενίτσας.

(πηγή www.e-igoumenitsa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου