Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


Σαχπατζίδης: Δεν ήταν μίζες ήταν χρήματα για επενδύσεις



  


  Αρνήθηκε στην συμπληρωματική απολογία του στον ανακριτή ο επιχειρηματίας, συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης εμπλοκή της εταιρίας που είχε στην Ιταλία, σε διακίνηση χρημάτων από «ωφελήματα» για προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας, που βρέθηκε ενώπιον του κ. Γαβριήλ Μαλλή, μετά τον πρώην υπουργό, φέρεται να υποστήριξε πως το ποσό των 5,5 εκατομ. ευρώ που εισέρρευσε σε λογαριασμό της επίμαχης εταιρίας και κατά το κατηγορητήριο σχετίζεται με «μίζες», ήταν επένδυση ελβετικού Fund.

Κατά τον φερόμενο ως διάδοχο του Ζήγρα στην διαχείριση εταιριών που ανήκαν στον πρώην υπουργό, τα επίμαχα ποσά εμβάστηκαν στην ιταλική εταιρία με σκοπό να επενδυθούν σε ακίνητα και σε τομείς ενέργειας από συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο , τις συμμετοχές του οποίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως αγνοεί επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Φέρεται επίσης να υποστήριξε ο επιχειρηματίας, ότι το εν λόγω ταμείο, του το σύστησε ο πρώην υπουργός. Για τον λόγο αυτό μάλιστα ο Σαχπατζίδης φέρεται να υποστηρίζει πως διεκδικεί από τον πρώην υπουργό και το ποσό των περίπου 400 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία ,από τις ιταλικές αρχές για φορολογικές παραβάσεις.

Η διαδικασία των συμπληρωματικών απολογιών των κρατουμένων κατηγορούμενων στην υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την μετάβαση του κ.Μαλλή στον Κορυδαλλό προκειμένου να θέσει ερωτήσεις στην σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ την Παρασκευή έχει κληθεί σε απολογία ο πρώην Διευθυντής Εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου