Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΟΥΤΕ… «ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ», ΟΥΤΕ… «ΚΟΛΛΑΔΕΣ»

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Εν μέσω θερινής ραστώνης η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει κατάματα την «τσουρουφλιστή πατάτα» της μικρής ΔΕΗ… Αποφάσισε – όπως διακηρύσσει – σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός, να συγκρουστεί με τις «συντεχνίες» του χτες, εννοώντας του συνδικαλιστές της «αμαρτωλής» ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ… Με τους «Κολλάδες» και τους.....
λοιπούς ασυμπάθηστους κηφήνες, ο οποίοι μάχονται λυσσαλέα για να διατηρήσουν τα προνόμια τους…

ΜΟΝΟ που αυτή η σύγκρουση που επικαλείται η κυβέρνηση, αφορά την κοινωνία. Και όταν μια κυβέρνηση – υποτίθεται – ότι λειτουργεί για το συμφέρον της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ απέναντι στο λαό, του οποίου τα συμφέροντα – υποτίθεται – ότι εξυπηρετεί…. Διότι εμείς συμφωνούμε στο να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι «Κολλάδες»…  Και επαυξάνουμε… ΜΟΝΟ που αυτό πρέπει να γίνει, για το συμφέρον του Ελληνικού λαού και ΟΧΙ για το όφελος των «νταβατζήδων» της Ενέργειας και των σύγχρονων «Τσολάκογλου»…
Και εξηγούμαστε… Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα προσφέρει κάτι στον Ελληνικό λαό; Θα μειωθούν οι τιμές των τιμολογίων; Είναι προφανές πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Το σχέδιο «σαλαμοποίησης» της ΔΕΗ και μετά ιδιωτικοποίησης, είναι μια ελληνική πατέντα, που όμοια της δεν έχει ξαναγνωρίσει η Ευρώπη… Πρόκειται για ένα σχέδιο εμπνεύσεως του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύψαμε χτες… Ένα σχέδιο που χαρίζει «φιλέτα» σε ημέτερους «καρχαρίες» της Ενέργειας και οδηγεί νομοτελειακά σε αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος…
Η ιδιωτική πρωτοβουλία, επ’ ουδενί – δεν πρέπει – να ενοχοποιείται… Επ’ ουδενί – όμως – δεν αποτελεί και πανάκεια…  Ειδικά στην μεταπολιτευτική Ελλάδα που ο ιδιωτικός τομέας – στην πλειοψηφία του – είναι κρατικοδίαιτος και διαπλεκόμενος. Και όταν λέμε ιδιωτικό τομέα, δεν εννοούμε την «μαρίδα» των μικρομεσαίων…, οι οποίοι – έτσι κι αλλιώς – βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού… Μιλάμε για την επιχειρηματική ελίτ, η οποία – επί του προκειμένου – θα ωφεληθεί από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ…
Στο δια ταύτα – όπως αποκαλύψαμε χτες – ο εμπνευστής του σχεδίου της «τριπλής ιδιωτικοποίησης» της ΔΕΗ είναι ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπακωνσταντίνου!!!!!
Για να θυμηθούμε τι αποκάλυπτε ο φίλος μας ο Χάρης ο Λαζαρόπουλος στο newsbomb.gr πριν ενάμιση χρόνο…
«Στα τέλη του Μαΐου που πέρασε η κοινή γνώμη βοούσε προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς την κυβέρνηση της κ. Άνγκελας Μέρκελ ώστε να εξοφληθούν τα κατοχικά δάνεια. Εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, όλοι έδειχναν τον κ. Παπακωνσταντίνου (σ.σ. αφήνοντας και πάλι «εκτός κάδρου» τον κ. Παπανδρέου).
Στις 28 Μαΐου ήρθε στο φως το περιεχόμενο του βιβλίου που έχει γράψει ο κ. Δημοσθένης Κούκουνας και αποδεικνύει πώς ο υπουργός των Μνημονίων έλυσε το οικονομικό πρόβλημά του αδιαφορώντας για οποιαδήποτε διεκδίκηση από τη γερμανική πλευρά.
Το βιβλίο με τον τίτλο «Μια οικογένεια για όλες τις εποχές» περιγράφει τις δραστηριότητες της οικογένειας Παπακωνσταντίνου από το 1941 έως σήμερα, με σημείο αναφορά τη διαχείριση του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα. Με φωτογραφίες και ντοκουμέντα, ο 62χρονος ιστορικός και δημοσιογράφος κ. Δημοσθένης Κούκουνας φωτίζει μια πτυχή που δεν γνώριζε η κοινή γνώμη.
Παππούς του πρώην υπουργού ήταν ο Γεώργιος Μ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος απέκτησε το 1941 από τον εγκάθετο πρωθυπουργό των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων Γεώργιο Τσολάκογλου το προνόμιο παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα.
Μέλος της κατοχικής κυβέρνησης και γνωστός της οικογένειας Παπακωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν ο Μακεδόνας πολιτικός Σωτήριος Γκοτζαμάνης. Αυτό το πρόσωπο ως υπουργός Οικονομικών του Τσολάκογλου υπέγραψε τα κατοχικά δάνεια που θα όφειλε η μεταπολεμική Γερμανία να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στο βιβλίο διατυπώνονται αιτιάσεις εναντίον του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ο πρωτότοκος γιος του Γεωργίου, πατέρας των εμπλεκομένων στη λίστα Λαγκάρντ κυριών Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου και αδελφός του Στέργιου, πατρός του διαγραφέντος από το ΠΑΣΟΚ, κατηγορείται πως υπηρέτησε ως διερμηνέας των Γερμανών κατακτητών στην Κοζάνη.
Ο γεννημένος του 1919 Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ακολούθησε πολιτική σταδιοδρομία. Από το 1961 ως το 1967 εκλεγόταν βουλευτής με την Ένωση Κέντρου. Στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, το 1964, ήταν υφυπουργός Εθνικής Αμύνης με υπουργό τον Πέτρο Γαρουφαλιά (γνωστό από τις ενέργειές του ως την Αποστασία και την επιβολή της δικτατορίας).
Το 1976 ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου εξελέγη γ.γ. της Ενώσεως Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ) έως ότου εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, το 1978. Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν τον θείο του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου ότι σαν υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τις 7 Αυγούστου 1992 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993 δεν έκανε το παραμικρό για την είσπραξη των κατοχικών δανείων. Τυχαίο; Δεν υπάρχει απάντηση αφού το 2000 απεβίωσε.
Ο εγγονός του επιχειρηματία που ευνοήθηκε από τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου, όπως παρουσιάζεται στο βιβλίο του κ. Κούκουνα, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έπραξε το παραμικρό για να εξοφληθούν τα οφειλόμενα από τη Γερμανία.
Αντιθέτως έβαλε την υπογραφή του στο Μνημόνιο, συμφώνησε με το σχέδιο υπαγωγής της Ελλάδας σε μηχανισμό στήριξης υπό εποπτεία, ανέλαβε ευθύνες για τις οποίες έπρεπε να απευθυνθεί ο τότε πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και διαδραμάτισε πάλι το ρόλο του μπροστάρη, δίνοντας την εντύπωση πως υπερασπίζεται τις εξαδέλφες του.
Ζητούμενο, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και η υπαγωγή της χώρας στη σκιά της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία εμφανίζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»…


http://www.juniusbrutus.gr/  Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου