Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Δήλωση Γιώργου Κωνσταντόπουλου για το νέο νοσοκομείο Κατερίνης :



«Το Νέο Νοσοκομείο δεν είναι απλά η εκπλήρωση μίας υπόσχεσης στους πατέρες μας. Είναι η παρακαταθήκη μας προς το αύριο, προς τα παιδιά μας. Και είναι μόνο η αρχή...»


Ήταν ένα όνειρο δεκαετιών για τον λαό της Πιερίας. Το χρωστούσαμε σε 130.000 Πιεριείς. Ένα Νοσοκομείο το οποίο θεμελιώθηκε επί υπουργίας του κ. Γείτονα, της κυβέρνησης Σημίτη στα μέσα της δεκαετίας του ΄90. Ένα σύγχρονο γιοφύρι της Άρτας. Δύο φορές οι εργολάβοι πέσανε έξω μέχρι να βρούμε αυτούς που εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί αυτό το Νοσοκομείο.

Το τελειώσαμε με κόπους και ιδρώτες. Είχε απενταχθεί από το ΄Γ΄ΚΠΣ, το επανεντάξαμε, το επαναδημοπρατήσαμε. Είναι ένα στολίδι κόστους 52 εκ. ευρώ με τις πιο σύγχρονες μονάδες (μονάδα εντατικής θεραπείας, μονάδα αυξημένης φροντίδας, μονάδα μαστού, σύγχρονες μονάδες παρακολούθησης εγκύων, σύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό) και ό,τι πιο σύγχρονο μηχάνημα υπάρχει, τεχνολογίας 2009.

Σήμερα αυτό το πραγματικό κόσμημα για την Πιερία είναι εδώ. Αφορά το πολυτιμότερο αγαθό μας, την υγεία μας και ο Πιερικός λαός μπορεί να το απολαύσει. Μπορούν όλοι να το δουν με τα ίδια τους τα μάτια, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας, του Δημήτρη Αβραμόπουλου και όλων μας. Βλέπετε ότι ο κόσμος όλος της Πιερίας το ήθελε, το ζητούσε.

Επιτέλους μπορώ να κάνω το σταυρό μου, να πω ότι τελείωσε, μπορούν να χαμογελάσουν τα χείλη μου. Αυτό το Νοσοκομείο δεν είναι ούτε μπλέ, ούτε πράσινο, ούτε κόκκινο. Ανήκει σ΄ ολους τους Έλληνες, ανήκει σ΄όλους τους Πιεριείς, το απολαμβάνει όλος ο κόσμος.

Και φυσικά μαζί με την Κατερίνη, μεθαύριο εγκαινιάζουμε και το Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Δύο έργα που σφραγίζουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα τα παραδίδουμε, ξεχνάμε το παρελθόν και κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Το Νέο Νοσοκομείο θα λειτουργήσει άμεσα. Ήδη γίνεται η σταδιακή μετεγκατάσταση από το παλιό νοσοκομείο στο καινούργιο.

Το Νέο Νοσοκομείο δεν είναι απλά η εκπλήρωση μίας υπόσχεσης στους πατέρες μας. Είναι η παρακαταθήκη μας προς το αύριο, προς τα παιδιά μας. Και είναι μόνο η αρχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου