Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ 10-10-2009

Ειδήσεις » Τοπικά
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης χθες στην πόλη μας
Πλέον των 70 ανθρώπων στοιβάζονται στα κρατητήρια της Α.Δ. Πιερίας

10.10.2009 Τοπικά

Απαράδεκτη η παραμονή των κρατουμένων για πάνω από πέντε ημέρες

Συνέντευξη τύπου για την "απαράδεκτη" όπως είπε κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Νωρίτερα, ο κ. Βουλευτής πλαισιωμένος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας επισκέφθηκε τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κουράκης, αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης "στοιβάζονται" 70 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παράνομοι μετανάστες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται εκεί για πάνω από δύο μήνες.

Όπως σημείωσε ο κ. Βουλευτής τα κρατητήρια έχουν δημιουργηθεί για να μένουν οι κρατούμενοί όχι περισσότερο από τέσσερις ημέρες. Και η κατάσταση αυτή, που είναι γενικότερη, έχει ενταθεί επειδή ακριβώς δεν υπάρχουν τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών, θέμα το οποίο πρέπει να διαχειριστεί άμεσα η νέα κυβέρνηση, αλλά και χάρη μιας νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε μόλις δύο μήνες πριν που αφορά στην παράταση της παραμονής των παράνομων λαθρομεταναστών στη χώρα μας από 3 μήνες σε 1 χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στην προσπάθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης για όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων, τονίζοντας την πολύ καλή διάθεση που υπάρχει σε αυτόν τον τομέα των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι 5 μόλις ημέρες μετά τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, δείχνοντας έτσι την εξαιρετική ευαισθησία που διέπει τα στελέχη του. "Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα" τόνισε κλείνοντας τη συνέντευξη ο Τάσος Κουράκης

Δείτε άλλα άρθρα στη κατηγορία: Τοπικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου