Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Προσοχή, υπάλληλοι «μαϊμού»!

Ν. Αθήνας: Προσοχή, υπάλληλοι «μαϊμού»!

Θύματα δύο υπαλλήλων «μαϊμού» της νομαρχίας Αθηνών έπεσαν δύο καταστηματάρχες στο Μαρούσι και τη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών δύο άτομα εμφανίστηκαν στα καταστήματά τους, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ/νσης Προστασίας Καταναλωτή και Υγειονομικών Ελέγχων Ανατολικού Τομέα και, αφού πραγματοποίησαν έλεγχο και διαπίστωσαν παραβάσεις, σφράγισαν τα βιβλιάρια υγειονομικού ελέγχου των εργαζομένων, έκαναν εγγραφές στο βιβλίο υγειονομικών επιθεωρήσεων του πρώτου, ενώ στον δεύτερο παρέδωσαν αριθμημένο και θεωρημένο φύλλο υγειονομικού ελέγχου που είχε αφαιρεθεί από βιβλίο επιθεωρήσεων άλλου καταστήματος και απείλησαν με την επιβολή προστίμων 5.000 ευρώ στον πρώτο και 500 ευρώ για κάθε μία παράβαση στον δεύτερο, λέγοντας ότι θα επανέλθουν.

Από τον έλεγχο των εγγράφων που έγινε στη Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή διαπιστώθηκε ότι δεν πρόκειται για υπαλλήλους της Νομαρχίας Αθηνών, αφού οι σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν είναι πλαστές και δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη Δ/νση.

Για το λόγο αυτό ο προϊστάμενος της Δ/νσης Προστασίας Καταναλωτή & Υγειονομικών Ελέγχων Ανατολικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών Παναγιώτης Ντόντος. Με την μηνυτήρια αναφορά ζητείται από το Αστυνομικό Τμήμα να διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Αθηνών τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μετά το σημερινό περιστατικό καλώ όλους τους καταστηματάρχες, σε περίπτωση που δέχονται επίσκεψη για έλεγχο από υπαλλήλους της Νομαρχίας Αθηνών να ζητούν να τους επιδεικνύεται η υπηρεσιακή ταυτότητα. Σε αντίθετη περίπτωση να αρνούνται τον έλεγχο και να καταγγέλλουν το περιστατικό στο Γραφείο μου. Φαίνεται ότι κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την άσχημη οικονομική κατάσταση, εξαπατώντας συμπολίτες μας. Ήδη αποστέλλω επιστολή στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να ενημερωθούν τα Αστυνομικά Τμήματα και να διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου