Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ημερομηνία Καταχώρησης Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010.

Καθηγητές Πανεπιστημίου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε κάθε εξέλιξη εκμετάλλευσης του ΑΠΟ ΤΟ 1974. Δεν μιλάμε μόνο για το Αιγαίο.
Μιλάμε για κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε ότι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.
Μόνο στον κόλπο του Μεσσαρά οι επιστήμονες είπαν ότι υπάρχουν 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αεριού ! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% (για παράδειγμα) θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δις ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της κεντρικής Ευρώπης!
Αντί να πετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε εξορύξεις που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίας. Με άλλα λόγια ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!!!!!!!!!!!!!!

Στην Κρήτη τρυπάνε για νερό και βγαίνει φυσικό αέριο. Υποθαλάσσια ηφαίστεια στη περιοχή βγάζουν καθημερινά τεράστιες ποσότητες.
Στη πρώτη εκπομπή για το θέμα, τον Απρίλη είχε παρέμβει ο υφυπουργός κ Μανιάτης που προανήγγειλε τη δημιουργία Φορέα Υδρογονανθράκων μέσα σε 2 εβδομάδες ώστε να αρχίσει η συστηματική προσπάθεια εκμετάλλευσης. Μετά από τόσους μήνες ο κ Χαρδαβέλας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Μανιάτη για να δει τι γίνεται με τον Φορέα και η απάντηση του Μανιάτη ήταν «ουδέν σχόλιο»!!!

Οι ξένοι γνωρίζουν ότι είμαστε το πλουσιότερο σε ορυκτά μέλος της ΕΕ (υπάρχει δημοσιευμένη μελέτη).
Είναι τυχαία τα Μνημόνια τα οποία συνυφαίνονται με θέματα εθνικής κυριαρχίας?
Οι ξένοι θέλουν με την μη καταβολή κάποιας από τις δόσεις, να μας πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί περιοχές γεμάτες σε καθαρό φυσικό αέριο (και πετρέλαιο).
Η Μπιρμπίλι ασχολείται με ανεμόμυλους (Δον Κιχώτης ή εντεταλμένη υπηρεσία?) και ο λαός κοιμάται.
Η Κύπρος με πολύ μικρότερα κοιτάσματα ξεκίνησε την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ!

ΥΓ : Οι επόμενες πανελλαδικές απεργίες πρέπει να γίνουν γι αυτό το θέμα που όσο καθυστερεί συντομεύει ο αφανισμός των Ελλήνων¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου