Τετάρτη 15 Μαΐου 2013


Γιουρόπα Λιγκ: Ώρα τελικού

Πρώτη καταχώρηση: 15/05/2013 - 10:55
Τελευταία δημοσίευση: 10:55Αθλητισμός
Γιουρόπα Λιγκ: Ώρα τελικού
Γιουρόπα Λιγκ: Ώρα τελικού
Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Μπενφίκα και Τσέλσι δίνουν ραντεβού στο Άμστερνταμ (21:45 ΑΝΤ1) με έπαθλο το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Μπενφίκα έφτασε στο τελικό χωρίς να χρειαστεί να  υπερβάλει εαυτό αφού τόσο οι κληρώσεις της ήταν σχετικά βατές ενώ και η ίδια με τις εμφανίσεις της δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Στα ημιτελικά οι «αετοί» αντειμετώπισαν την Φενερμπαχτσέ και παρότι στο πρώτο ματς είχαν ηττηθεί με 1-0, με πειστική εμφάνιση στην ρεβάνς πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.
Το κλίμα όμως στην ομάδα του Ζόρζε Ζέσους δεν είναι και το καλύτερο δυνατό αφού το Σάββατο γνώρισε οδυνηρή ήττα στο 91' από την μεγάλη της αντίπαλο Πόρτο και ουσιαστικά το πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν το τέλος πέταξε από το «Ντα Λους».
Στην Ευρώπη η Μπενφίκα έχει ξεχάσει από πότε έχει να πάρει τίτλο αφού τελευταία κατάκτηση ήταν το Κύπελλο Πρωταθλητριών του 1962 και από τότε μετράει έξι χαμένους τελικούς (πέντε πρωταθλητριών κι ένα Κύπελλο UEFA). Στα αγωνιστικά ο Ζόρζε Ζέσους με εξαίρεση τον τιμωρημένο Περέιρα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και αναμένεται να παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.
Η Τσέλσι από την πλευρά της ταξίδεψε στην Ολλανδία με στόχο να σώσει μία χρονιά που εξελίχθηκε καταστροφικά με τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ και την απώλεια του πρωταθλήματος. Οι «μπλε» ταξίδεψαν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αφού μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα εξασφάλισαν την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι Λονδρέζοι έχουν την ευκαιρία να γίνουν η πρώτη ομάδα που κατακτά τόσο το Τσάμπιονς όσο και το Γιουρόπα Λιγκ αλλά και η 4η ομάδα που κατακτά και τα τρία τρόπαια της ΟΥΕΦΑ. Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν υπολογίζει σίγουρα στις υπηρεσίες του Ντεμπά Μπα, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, και του τραυματία Εντέν Αζάρ, ενώ αμφίβολος είναι ο Τζον Τέρι.  
Προϊστορία
Αυτή θα είναι η τρίτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Την περσινή περίοδο Μπενφίκα και Τσέλσι είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τσέλσι να προκρίνεται με δύο νίκες, 1-0 και 2-1. Η Μπενφίκα σε 31 αγώνες απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 16 ήττες, ενώ η Τσέλσι απέναντι σε συλλόγους από την Πορτογαλία έχει 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Πηγή: gazzetta.gr               pigi  enikos.gr

εκτύπωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου