Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτές οι τροφές μας κρατούν για πάντα νέους!

Μπορείτε να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας, κάνοντας πιο έξυπνη επιλογές τροφίμων ; Ναι ! Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που...

εμπλέκονται στο πόσο καιρό θα ζήσουμε , αλλά ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής , μένοντας δραστήριοι και ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή , μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης και να αποτρέψετε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία , όπως η οστεοπόρωση , ο διαβήτης και η καρδιακή νόσος .

Ξεκινήστε τώρα με τη κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφών πλούσιων σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία . Σας προτείνουμε τις παρακάτω τροφές για την καλή υγεία σας:
1. Ελαιόλαδο
Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο ελαιόλαδο είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για τα χαμηλά ποσοστά καρδιακών παθήσεων και καρκίνου στην Κρήτη.
2 . Γιαούρτι
Έρευνες έχουν δείξει ότι το γιαούρτι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο, πλούσιο σε ασβέστιο , το οποίο βοηθά στην οστεοπόρωση και περιέχει «καλά βακτήρια» που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εντέρου και μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης των ηλικιακών ασθενειών του εντέρου .
3 . Ψάρι
Το ψάρι είναι μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών , βοηθούν στην πρόληψη της χοληστερόλης που συσσωρεύονται στις αρτηρίες και προστατεύουν από αρρυθμίες .
4. Σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού, κάνει καλό στην καρδιά, εμποδίζει την εμφάνιση διαβήτη και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς έχει αντιθρομβωτικές και αντιπηκτικές ιδιότητες.
5. Ξηροί καρποί
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιες πηγές ακόρεστων λιπών , έτσι ώστε να προσφέρουν οφέλη παρόμοια με αυτά που σχετίζονται με το ελαιόλαδο . Είναι, επίσης, συμπυκνωμένες πηγές βιταμινών, μετάλλων και άλλων φυτοχημικών , συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών .
6. Κρασί
Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις , το διαβήτη και τη σχετιζόμενη με την ηλικία απώλεια μνήμης . Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη , και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια που επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων.


boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου