Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Ο σύλλογος προστασίας περιβάλλοντος και Αρχαιοτήτων ΑΙΑΝΤΙΣ της Σαλαμίνας , ενας σύλλογος που μάχεται χρονια τωρα για τη προστασία , προβολή και παγκόσμια ανάδειξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος μας προσκαλέι στην ανοικτή σύσκεψη με θέμα τα «ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2014» την
Πέμπτη 28/8/2014 και ώρα 19.00΄στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων, παρουσία της νέας Δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ρούλας Νάννου.Ολοι μας καλούμαστε να συμμετάσχουμε οχι μονο για να τιμήσουμε τους προγόνους μας που εδωσαν τη ζωη τους για μια ελευθερη Ελλαδα και Ευρωπη αλλα για να συνεχίζουμε να μεταλαμπαδεύουμε το πολιτισμό μας παγκοσμιώς , να υπενθυμιζουμε σε ολους οτι η Σαλαμινα το ιερο νησι του ΑΙΑΝΤΑ ειναι η παγκόσμια κοιτίδα της Ελευθεριας και της Δημοκρατιας οπως πολυ εύστοχα υπαρχει στο νεο έμβλημα του Δήμου μαζι με τον Αιαντα το Κυχρεα τις 23 πολεις κρατη και σχεδον 7.000 χρόνια Ιστοριας.

Καθε χρόνο οι εκδηλωσεις για την επετειο της Ναυμαχιας ξεκινουν 22 εως 29 Σεπτεμβριου . Η 'Εναρξη γινετε κάθε χρόνο στο μνημείο του αγνώστου στρατιωτη στο σύνταγμα παρουσια του Προέδρου της Βουλής , Δημάρχου Σαλαμίνας αρχηγών κομμάτων , του Περιφερειαρχη Αττικής , 22 Δημάρχων , ΑΓΕΕΘΑ , Αρχηγου ΠΝ , Αρχηγου ΛΣ , Πρεσβειών , εκπροσώπων της UNESCO , της Ευρωπαικης Ενωσης ενώ καθολη τη εβδομαδα πραγματοποιούνται στη Σαλαμίνα αρχαιες θεατρικες παραστασεις , κοπηλατικοι / ιστιοπλοικοι αγώνες , εκθέσεις ζωγραφικής , πανελληνιος Ποιητικός διαγνωνισμός με θεμα τη Ναυμαχία , εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού / του Πολεμικού Ναυτικού , την 28η Σεπτεμβριου πραγματοποιήτε η "αφη απολλωνίου φωτος" στο Τυμβο των Σαλαμινομάχων/ συνάντηση του δυκτίου των αδελφοποιημένων πολεων - Δημων στον αρχαιο λιμενα της Σαλαμινας και τη 29η σεπτεμβριου η μεγαλειωδη Μαθητικη , Στρατιωτική παρέλαση μπροστα στο μνημειο του Αρχαιου Λιμένα με τη καταθεση στεφανων στον υγρο τάφο απο τη Δήμαρχο Σαλαμίνος , την Κυβερνηση , Αρχηγούς ΑΓΕΕΘΑ - Π.Ν. - Λ.Σ. πανω απο 40 Ξένες χώρες και απο φέτος θα τιμά την επέτειο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Ο Δήμος της Σαλαμίνας εχει παρει επίσης μια πολυ συμαντικη ιστορική αποφαση μετα την εισήγηση του Προεδρου του Αιαντις κ.Μαριδάκη να ανακηρυχθεί η 29η Σεπτεμβρίου - ημέρα της Ναυμαχία της Σαλαμίνας ως επίσημη αργία αφιερωμένη στο Πολεμικό Ναυτικό!!!

Τέλος αξιζει να σημειώσουμε οτι η επετειος για την Ναυμαχία της Σαλαμίνος με την ονομασία "ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ" ξεκίνησε να εορτάζεται απο το 1977 απο τον Ιδρυτή του "ΑΙΑΝΤΙΣ"κ. Χρήστο Μαριδάκη ο οποιος μέχρι και σήμερα συνεχίζει ως αιώνιος έφηβος να προβάλλει τη Σαλαμίνα και την Ελλάδα παγκοσμίως.


Τα λόγια της Μελίνας ειναι ποιο επικαιρα απο ποτε .." Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν είμαστε ΚΑΝΕΙΣ..."

ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΥΣ !!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!
                      
Διαβάστε περισσότερα    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου