Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Ξανά στη φυλακή ο "βαρώνος της κοκαΐνης" Αλέξανδρος Αγγελόπουλος

22 Σεπτεμβρίου
13:172015
Στη φυλακή οδηγείται εκ νέου ο Αλέκος Αγγελόπουλος που συνελήφθη αρχικά το 2004 για την μεταφορά 5,5 τόνων κοκαΐνης με το σκάφος Africa 1. 
Είχε αφεθεί ελεύθερος πρόσφατα καθώς ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια, το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά «έσπασε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών, με το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Ο Αλέκος Αγγελόπουλος συνελήφθη στην Κατερίνη την Τρίτη καθώς επί της απόφασης άσκησε αναίρεση ο εισαγγελέας, η οποία εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο και έγινε δεκτή.
Εκτός της καταδίκης για τους 5,5 τόνους κοκαΐνης, σε βάρος του Αγγελόπουλου σχηματίστηκαν τέσσερις ακόμα δικογραφίες, μεταξύ άλλων, για απάτες σε βάρος του ΟΠΑΠ και ξέπλυμα χρήματος.
Τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος αποκάλυψε το Κουτί της Πανδώρας στην εκπομπή «Ο τζόγος του ποδοσφαίρου»
Το κόλπο ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω κερδισμένων δελτίων αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με τη σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Αγγελόπουλου. Ο Αγγελόπουλος κατέθετε συνεχώς στην Εφορία βεβαιώσεις του ΟΠΑΠ για κερδισμένα δελτία, συνολικού ύψους 4 δισεκατομμυρίων δραχμών, ώστε να δικαιολογεί τα έσοδα από την πώληση κοκαΐνης.
(φωτο αρχειο eurokinissi)
 pigi   http://www.koutipandoras.gr/article/151161/xana-sti-fylaki-o-varonos-tis-kokainis-alexandros-aggelopoylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου