Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

«ΣΟΚ και ΔΕΟΣ»


        
Του Δημητρίου Ιωάν. Παπαδημοπούλου, Δικηγόρου Λαρίσης.


  Επειδή στις καθημερινές μας συναναστροφές συχνά ακούγεται ως παράπονο η φράση: «κανείς τους δεν πήγε ποτέ φυλακή»,  ακολουθεί δε αμέσως μετά η παροιμία: « Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει», θυμίζουμε στον ελληνικό λαό πως στη φυλακή πήγαν μόνον οι ΄΄Απριλιανοί΄΄.
            Αφού δε τονίσουμε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πως καταδικάζουμε κάθε παράνομο καθεστώς είτε παλιό είτε καινούργιο, προχωρούμε στους συλλογισμούς μας:

            Οι διάσπαρτες φωνές που ισχυρίζονται πως στην πατρίδα μας, (ιδιαίτερα και πυλωτικά) εφαρμόζεται  το πλέον ακραίο και μοντέρνο πείραμα εξουσίας της σχολής «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ» με συνεργασία των Μ.Μ.Ε. και επιλεγμένων πολιτικών προσωπικοτήτων, επιβεβαιώνονται – δυστυχώς - απόλυτα.
            Το μίγμα πολιτικής που επανειλλημένα παταγωδώς απέτυχε, εξακολουθεί να διατηρείται με πρωτοφανές πείσμα, που ούτε ως λάθος ούτε ως παράνοια, αλλά μόνον ως απώτερη σκοπιμότητα δύναται να ερμηνευθεί.
            Ας προσέξουμε τώρα…λίγες μέρες πριν, παρουσιάστηκε κάποια δημοσκόπηση, όπου σαφώς προέκυπτε η εντόνως φθίνουσα πορεία της κυβερνήσεως Παπαδήμου και του ιδίου προσωπικώς.
            Όλως περιέργως, αμέσως μετά τις παράλληλες σχεδόν δηλώσεις - ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου αλλά και του κ. Καρατζαφέρη (ο οποίος πρότεινε ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα με 20μηνη διάρκεια) υπέρ της παρατάσεως της θητείας της κυβερνήσεως αυτής – αμέσως επαναλαμβάνω – ακολούθησε νέα δημοσκόπηση πλήρως αντίθετη της προηγουμένης, όπου το 60% αρνητικό αποτέλεσμα αντεστράφη και έγινε περίπου 70% θετικό υπέρ της παρατάσεως μιας μη εκλεγμένης από το λαό κυβερνήσεως.
            Επειδή δε, αυτά τα φαινόμενα εκτός από άκρως φαιδρά είναι και άκρως αντιδημοκρατικά, προοιωνίζουν δε, όχι απλώς δικτατορικό καθεστώς αλλά κάτι πολύ χειρότερο, καλώ (ζητώντας ταπεινά συγγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω σε πρώτο πρόσωπο, λόγω του ότι έτσι εκρήγνυται το νόημα μέσα μου) τον Ελληνικό λαό, εν ονόματι της ελευθερίας της Πατρίδας μας και όχι μόνο, σε υψηλή εγρήγορση.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ψηλά τις καρδιές, όπως έλεγε και το τελευταίο ελεύθερο ανακοινωθέν του ραδιοφωνικού σταθμού των Αθηνών, όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην πόλη. Και περιέργως – όλως περιέργως - όταν το συγκεκριμένο ανακοινωθέν  «παίχτηκε» ολόκληρο από την εκπομπή « χωρίς αναισθητικό» του Γιώργου Τράγκα στο κανάλι «ΕΧΤΡΑ 3», αφαιρέθηκε μόνο μια φρασούλα: Στο σημείο που έλεγε: « Σε λίγο ο σταθμός μας δεν θα είναι ελληνικός αλλά γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα» αφαιρέθηκε η φράση «και θα μεταδίδει ψέματα». Γιατί κ. Τράγκα; Γιατί;
            Φορές επικρατεί ανεξήγητη σιωπή…Θυμάστε τον κ. Πάγκαλο που δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι της Δ.Ε.Η.;! Δύσκολο ήταν κ .Πρετεντέρη  να τον ρωτήσετε, τι τελικά έκανε όταν προσφάτως τον φιλοξενήσατε στην εκπομπή σας;!
             Κύριε Καρατζαφέρη δεν ακούσατε την ευρωβουλευτή σας κ. Νίκη Τζαβέλα, που εξέφρασε από επισήμου βήματος την άποψη ότι προτιμάει να καεί η Ελλάδα προκειμένου να σωθεί η ευρωζώνη; Γιατί σιωπάτε;!
            Αλλά ας πούμε και τούτο. Στην εκπομπή «Μακελειό» του CONTRA CHANNEL (Σάββατο 17/12/2011) και ώρα 23.30, ΄΄παίχτηκε΄΄ βίντεο, «όπου ο πρώην Πρέσβης και νυν Αναπληρωτής Υπουργός Εθν. Αμύνης κ. Γεωργίου (του ΛΑ.Ο.Σ.), αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία». Απίστευτο ε;…Κι όμως…
            Αλλά και τούτο λέγεται, πως ο κ. Παπανδρέου θέλει να προωθήσει ως επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ εκείνον που θα δεσμευθεί να του παράσχει προστασία στο ενδεχόμενο παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο. Αυτό φαίνεται πως συνδέεται με παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά: « Εγώ μια εξεταστική θα κάνω… πώς φθάσαμε εδώ…;΄΄.
            Εμείς λέμε πως αν ο ελληνικός λαός δε στείλει τους όποιους υπεύθυνους στη φυλακή τιμωρώντας τους για τους - τουλάχιστον ως ενδοτικούς χαρακτηριζόμενους, για να μην πούμε κάτι χειρότερο -  χειρισμούς και μεθοδεύσεις εις βάρος της χώρας και του λαού κατά τον βαθμό βεβαίως της ευθύνης ή ενδεχομένης προδοσίας εκάστου, δυστυχώς τους αμνηστεύει, τους νομιμοποιεί και τελικά επωμίζεται την ευθύνη του και αυτοκαταδικάζεται…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου