Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Χρυσό η Στεφανίδη - Φέρνει το 6ο μετάλλιο στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 20/08/2016 - 04:57
Τελευταία δημοσίευση: 04:57Αθλητισμός
Χρυσό η Στεφανίδη - Φέρνει το 6ο μετάλλιο στην Ελλάδα
Έπειτα από έναν συναρπαστικό τελικό με δυνατές συγκινήσεις η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε στο άλμα επί κοντώ το χρυσό μετάλλιο με 4,85μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε μεγάλη μάχη με την Μόρις (ΗΠΑ), έκαναν την ίδια επίδοση, αλλά με περισσότερες έγκυρες προσπάθειες η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του τελικού:
1. Κατερίνα Στεφανίδη 4.85
2. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.85
3. Ελίζα ΜακΚάρτνεϊ (Νέα Ζηλανδία) 4.80
4. Αλάνα Μπόιντ (Αυστραλία) 4.70
5. Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) 4.70
6. Νικολ Μπούχλερ (Ελβετία) 4.70
7. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.60
8. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.60
9. Μαρτίνα Στρουτζ (Γερμανία) 4.60
10. Λίσα Ριζιχ (Γερμανία) 4.50
11. Τίνα Σούτεϊ (Σλοβακία) 4.50
12. Κέλσι Άχμπε (Καναδάς) 4.50
Στεφανίδη: Οραματιζόμουν αυτό το χρυσό μετάλλιο
«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Κατάφερα αυτό που ήθελα και δεν το πιστεύω. Οραματιζόμουν αυτό το χρυσό μετάλλιο. Κάνω επί κοντώ από τα δέκα μου χρόνια και όλα τα προβλήματα που αντιμετώπισα κάνουν αυτό το μετάλλιο ακόμα πιο σημαντικό. Όταν μπήκα στην δεύτερη προσπάθειά μου στα 4,85 είπα στον εαυτό μου Κατερίνα εδώ είναι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ουσιαστικά η τελευταία σου προσπάθεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια», είπε στον Real Fm η Κατερίνα Στεφανίδη.
Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο ικανοποιημένη είναι από την επίδοσή της απαντά:
«Ξέρω ότι κέρδισα Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά ήθελα πολύ το 4,90. Το κυνηγάω καιρό. Δεν έβλεπα το τελευταίο άλμα της Σάντι Μόρις στα 4,90, είδα μόνο πανηγυρισμούς στις κερκίδες και νόμιζα το πέρασε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι στις κερκίδες πανηγύριζαν για εμένα.»
Με τον κορυφαίο σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ φωτογραφήθηκε αμέσως μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, η Κατερίνα Στεφανίδη.
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, μόλις είχε κατακτήσει το 9ο χρυσό μετάλλιο σε τρεις συνεχόμενες Ολυμπιάδες και ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε να πανηγυρίζει αγκαλιά με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
Το μήνυμα της Στεφανίδη στο Facebook
Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Κατερίνα Στεφανίδη με ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο Facebook αναφέρεται στο άγχος και την ανυπομονησία που είχε τις ημέρες πριν από τον αγώνα της, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σημερινή ημέρα θα είναι μέρα ξεκούρασης για την ίδια και τον άντρα της.
«Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρόνια και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγραψε:
«Όπως φαντάζεστε την τελευταία εβδομάδα δεν έχουμε κοιμηθεί καλά λόγω άγχους και ανυπομονησίας. Είναι λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στο Ρίο και πριν λίγο φτάσαμε στο δωμάτιο μας στο Ολυμπιακό χωριό. Για αυτόν το λόγο εγώ και ο άντρας μου αποφασίσαμε ότι αύριο (δηλαδή σήμερα) είναι καλυτέρα να περάσουμε μια μέρα μαζί ήρεμοι και χωρίς συνεντεύξεις. Ήταν ένα απίστευτο βράδυ και μια απίστευτη χρόνια και σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και υποστήριξη σας. Θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα αύριο μετά την απονομή η οποία είναι στις 8:15 το βράδυ ώρα Ρίο». 
Δείτε την ανάρτηση:
Τα συγχαρητήρια του Παυλόπουλου στην Στεφανίδη
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η εμβληματική χρυσή Ολυμπιακή σας επιτυχία οδηγεί την, ήδη λαμπρή, αθλητική σας πορεία στην κορύφωσή της διεθνώς, αλλά και υπενθυμίζει στη νέα γενιά, και μάλιστα με τον πιο διδακτικό τρόπο μέσα στους δύσκολους καιρούς που βιώνει, την ακατάβλητη δύναμη δημιουργίας την οποία διαθέτει όταν πιστεύει πραγματικά στις δυνατότητές της και "βάζει τον πήχη" ολοένα και πιο ψηλά. Θερμά συγχαρητήρια» επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.
Ο πρωθυπουργός για την ιστορική επιτυχία της Στεφανίδη
Την Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συνεχάρη ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω του λογαριασμού του στο twitter.
«Οι διακρίσεις και οι προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη για την ιστορική της επιτυχία και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου» έγραψε ο κ. Τσίπρας.
Δείτε τις αναρτήσεις:
Το tweet του Μητσοτάκη για την Στεφανίδη: Μας έκανες υπερήφανους
Την Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη για τη "χρυσή" της νίκη ο Πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πήρες μαζί σου την Ελλάδα και την οδήγησες ψηλά! Μας έκανες υπερήφανους! Μπράβο Κατερίνα» ανέφερε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο κ. Μητσοτάκης.
Τα συγχαρητήρια της στην Κατερίνα Στεφανίδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή.
Στη σχετική δήλωση της αναφέρει «Το χρυσό άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη σήκωσε όλη την Ελλάδα πιο ψηλά, σκορπώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης απέδειξε και πάλι την τεράστια κλάση της, προσθέτοντας άλλη μία χρυσή σελίδα στην Ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού.
Στο πρόσωπο της Κατερίνας Στεφανίδη αντικρίζουμε την Ελλάδα που βάζει τον πήχη ψηλά και υπερνικά κάθε εμπόδιο. Κατερίνα ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ».
Το Ποτάμι για το χρυσό μετάλλιο της Στεφανίδη
«Το μέγεθος της επιτυχίας της Κατερίνας Στεφανίδη είναι τόσο μεγάλο, ώστε τα πολλά λόγια είναι περιττά» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.
«Χάρισε στους Έλληνες ψυχική ανάταση και χαρά υψώνοντας τη χώρα 4.85 μέτρα πάνω από το έδαφος. Τρίτο χρυσό, ολική επαναφορά του ελληνικού στίβου, δικαίωση της σκληρής προσπάθειας της αθλήτριας μας» προσθέτει και επισημαίνει:
«Την επιτυχία αυτή βαραίνει και η αθλητική παράδοση. Από το Ρουμπάνη στον Παπανικολάου μέχρι την Κατερίνα της καρδιάς όλων των Ελλήνων. Είμαστε σίγουροι πως την επιτυχία αυτή θα ακολουθήσουν στο μέλλον πολλοί άλλοι αθλητές μας. Αρκεί η πολιτεία να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης της προς τον ελληνικό αθλητισμό».
«Μπράβο Κατερίνα! Σ' ευχαριστούμε» καταλήγει το Ποτάμι.
Συγχαρητήρια του Λεβέντη στην Στεφανίδη
Την Κατερίνα Στεφανίδη συνεχάρη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
«Θερμά συγχαρητήρια στην κυρία Στεφανίδη για το χρυσό μετάλλιο. Πέταξε στα ουράνια το χρυσό κορίτσι μας και δάκρυσαν οι απανταχού Έλληνες. Την ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.
Ο Θεοχαρόπουλος για την Στεφανίδη: Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο
«Θερμά συγχαρητήρια στην Χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων», αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
«Πρόκειται για τεράστια επιτυχία που αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι οι δυνατότητες των αθλητών μας είναι τεράστιες. Η Κατερίνα με το σπουδαίο ταλέντο και την πολύπλευρη προσωπικότητα τόσο στην επιστήμη της όσο και στον αθλητισμό, σε ανύποπτη στιγμή είχε δηλώσει “πιο σημαντικό από την επιτυχία είναι να νιώθεις χαρούμενος”. Αυτή η στάση ζωής πρέπει να είναι πρότυπο. Σήμερα νιώθουμε όλοι χαρούμενοι με την επιτυχία της. Σε ευχαριστούμε Κατερίνα, αξίζεις ένα μεγάλο μπράβο μαζί με όσους συνέβαλαν στο να πετύχεις αυτήν την χρυσή νίκη» προσθέτει ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Διαβάστε επίσης:

Σίγουρα στο βάθρο η Στεφανίδη - Πέρασε και τα 4,85μ.

Πέρασε και τα 4,80μ. η Στεφανίδη

Συνεχίζει δυναμικά η Στεφανίδη - Πέρασε και τα 4,70μ.

Με άνεση πέρασε η Στεφανίδη τα 4,60μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου