Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Σχόλιο του Α.Η. Διαματάρη: Kοροϊδία χωρίς όρια

Ο κ. Καμμένος και ο κ. Παππάς. Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.
Δεν είναι κάθε μέρα που ομογενείς καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις σε μια κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και όμως, επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο (Ηρακλής) Ράινς Πρίμπους αναλαμβάνει την καίρια θέση του αρχηγού του Προσωπικού του Λευκού Οίκου, ενώ ο Τζορτζ Τζιτζίκος τη θέση του υπεύθυνου των Δημόσιων Εμφανίσεων του νέου προέδρου.
Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η σημασία του κ. Τζιτζίκου σημειώνω ότι ήταν ένας από τους τέσσερις συνεργάτες που συνόδευαν τον Τραμπ κατά την πρώτη του επίσκεψη, ως εκλεγμένος πρόεδρος, στον Λευκό Οίκο.
Βέβαια, οι κορυφαίοι αυτοί αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα Αμερικανοί πολίτες και μετά οτιδήποτε άλλο. Κι έτσι ασφαλώς πρέπει να είναι. Πώς να το κάνουμε όμως, μπορεί κάπου να βοηθήσει το γεγονός ότι είναι ελληνικής καταγωγής.
Για παράδειγμα, ο κ. Πρίμπους πέρασε μερικά καλοκαίρια σαν παιδί στην Ελλάδα, αφού η μητέρα του είναι γεννημένη εκεί. Δεν μπορεί κάτι θα του έμεινε. Για την ακρίβεια, μιλά με ενθουσιασμό για τις επισκέψεις του και για τις πολιτικές συζητήσεις που είχε με τον παππού του.
Ομως, παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος οι αξιωματούχοι αυτοί να γνωρίζουν αρκετά καλά τι γίνεται στη χώρα -πολύ πιθανόν- και να κινηθούν με βάση την πραγματικότητα, παρά τις υποσχέσεις που δίνουν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται ή τον ιδεολογικό προσανατολισμό των κυβερνώντων, που οπωσδήποτε δεν συμμερίζονται…
Κάνει, λοιπόν, άριστα μια ηγετική ομάδα ομογενών υπό τον Αντυ Μανάτο, που παραθέτει στην Ουάσιγκτον δεξίωση προς τιμή τους. Θεωρητικά προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, αλλά ουσιαστικά προς τιμήν των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, Πρίμπους και Τζιτζίκου, καθώς και του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, για γενικότερους λόγους.
Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ομογενείς από όλη την χώρα, άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση, για να τιμήσουν τα άξια αυτά παιδιά της Κοινότητάς μας.
Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση αυτή ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.
Θα μου πείτε, γιατί όχι;
Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα.
Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.
Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί.
Ας μην εκθέτουν όμως την Ελλάδα -δηλαδή όλους μας- κι ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, με αυτά τα καμώματα κορυφαίοι υπουργοί της… δήθεν αριστερής κυβέρνησης.
@AHDiamataris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου