Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

1990: Συνέντευξη του Ιβάν Μιχαήλωφ, τελευταίου ηγέτη του VMRO/IMRO το 1924: «Είμαστε Βούλγαροι»! ΒΙΝΤΕΟ




Αποκάλυψη!

Σπάνια συνέντευξη στη Ρώμη του Ιβάν Μιχαήλωφ το 1990. Πριν καν την απόσχιση των Σκοπίων από την Γιουγκοσλαβία, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1991.
Η οργάνωση αυτή... 

ιδρύθηκε το 1893 από τον Γκότσε Ντέλτσεφ στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται από τους Σκοπιανούς ορόσημο στην συγκρότηση της εθνικής τους ταυτότητας. Ο ίδιος ο Ντέλτσεφ έχει γράψει σε κείμενά του ότι είναι Βούλγαρος βέβαια. Έτσι, τον διεκδικούν και οι Βούλγαροι.

Εδώ έχουμε τον ηγέτη της ΕΜΕΟ (Εσωτερική Μακεδονική Αδριανοπουλίτικη Επαναστατική Οργάνωση), τον Ιβάν Μιχαήλωφ όπου σε λίγα λεπτά ξετινάζει το εφεύρημα του «μακεδονισμού».

Λέει ανοιχτά και απροκάλυπτα «είμαστε Βούλγαροι», λέει ότι αν αισθάνεται για κάποιο πράγμα ένοχος είναι ότι «δεν κατάφερε στη «Μακεδονία» να κυριαρχήσει το βουλγαρικό πνεύμα», λέει ότι «Μακεδονικό έθνος δεν υπάρχει», λέει ότι οι ιστορικοί της χώρας του δεν πηγαίνουν στις βιβλιοθήκες της Κωνσταντινούπολης όπου μπορούν να δουν τα Οθωμανικά αρχεία και ότι σε κανένα Οθωμανικό έγγραφο δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι κάποιος ήτανε «Μακεδόνας». Από τα πιο απλά, μέχρι τις απογραφές. Το μόνο που υπάρχει είναι «Βούλγαρος, Βούλγαρος, Βούλγαρος». Λέει ότι «η Βουλγαρία πολέμησε πολύ για να φέρει τα πράγματα σ’ αυτό το σημείο και σήμερα (το 1990) στα Σκόπια δεν μπορείς να δηλώσεις ελεύθερα ότι είσαι Βούλγαρος»


Πηγή – Αντίβαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου