Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ- ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ-ΦΙΛΕΛΕΔΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ – 26 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ – 14 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ Λ@ΘΡΟΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ – ΦΤΟΥ ΣΑΣ…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
119870852_10219757185173291_3467883301079004052_n (1)

Ένοχος κρίθηκε τελικά από το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης ο Φεριώτης κτηνοτρόφος, για παράνομη βία κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ απαλλάχθηκε από τις ούτως ή άλλως αστείες κατηγορίες περί ρατσισμού , ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι Τούρκοι που μπήκαν παράνομα στην χώρα μας και συνεπλάκησαν μαζί του, εκτός από τις γυναίκες.
Αυτή είναι η ετυμηγορία που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ενώ να επισημάνουμε ότι η Εισαγγελέας είχε ζητήσει επίσης την ενοχή όλων, χωρίς όμως την εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου για το νεαρό κτηνοτρόφο. Πρόταση που φαίνεται ότι αποδέχθηκε το δικαστήριο και έτσι η σοβαρότερη κατηγορία, αυτή της ρατσιστικής βίας που εντελώς παράλογα του είχε απαγγελθεί, “έπεσε” και δεν του επιβλήθηκε ποινή γι’ αυτήν.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο της Αλεξανδρούπολης είχαν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση πολλοί συντοπίτες του κτηνοτρόφου από τις Φέρες, με επικεφαλής τους Προέδρους του Αγροτικού Συλλόγου Κώστα Αλεξανδρή και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κώστα Δουνάκη, αλλά και μέλη του Συλλόγου “Αινήσιο Δέλτα” με επικεφαλής τον Πρόεδρο Πάρη Παπαδάκη και τα μέλη Χρήστο Παπαδάκη και Αναγνωστόπουλο. Επίσης ήταν εκεί απλοί πολίτες της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για στήριξη του συναδέρφου τους που δικάζεται βάση του αντιρατσιστικού νόμου με την άδικη κατηγορία για άσκηση “παράνομης βίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά”.

Στις δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους, ο κ.Αλεξανδρής τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θεωρούμε ότι οι σημερινές κατηγορίες είναι άδικες, το παλικάρι αυτό έκανε ότι κάνουμε όλοι μας, είμαστε ακρίτες, φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας. Η παρουσία μας είναι εξαιρετικά σημαντική, από το Μάρτιο έχουμε τραβήξει τα πάνδεινα – είμαστε εδώ μόνοι μας, αποφασισμένοι όμως να στηρίξουμε αυτό το παλικάρι.

Είναι ντροπή να κατηγορείται κάποιος για τον αντιρατσιστικό νόμο. Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ούτε ακροδεξιοί ούτε ακροαριστεροί. Είμαστε πατριώτες που αγαπάμε τη χώρα μας και θέλουμε όποιος έρχεται στη χώρα μας να έρχεται νόμιμα από τα τελωνεία και όχι με τον τρόπο που έρχονται. Γιατί δεχόμαστε δυστυχώς τέτοια πίεση όλο αυτό το διάστημα, που πλέον είναι δυσβάσταχτη. Καίγεται ο νομός, παντού υπάρχουν άνθρωποι που έχουν υποστεί τα πάνδεινα και θα πρέπει να μπει ένα τέρμα σε αυτή την ιστορία. Εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορα της χώρας μας όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της δοίκης κιαι η παρουσία μας θα είναι συνεχής”.

 

Ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, από την πλευρά του τόνισε:

“Ο κτηνοτρόφος μας άδικα κατηγορείται Είναι ένα κατηγορητήριο που βρίσκει όλους τους κατοίκους του Έβρου και της Ελλάδας μη σύμφωνους. Μέχρι τώρα, υπήρχε μια σχέση συνεργασίας πολιτών, στρατού και αστυνομίας για να μην εισβάλλουν οι λαθρομετανάστες και εισβολείς που καταπατούν τον τόπο μας» δήλωσε

«Πασχίζουμε να δούμε νέους κτηνοτρόφους στον τόπο μας. αυτή η κατηγορία εγκυμονεί κινδύνους για μία ρήξη μεταξύ των πολιτών και των σωμάτων ασφαλείας που μέχρι τώρα η συνεργασία ήταν άψογη. Ποτέ δεν πήραμε το νόμο στα χέρια μας, απλώς ενημερώναμε την αστυνομία για να αποφύγουμε τα επεισόδια».

Με πληροφορίες από το : evros-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου