Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


Παπαγεωργόπουλος: Ατσαλάκωτος μέχρι και στην φυλακή, παρέα με 9 κρατουμένους

Σε ένα μικρό κελί μαζί με άλλους δέκα κρατούμενους, πέρασε την πρώτη του νύχτα στις φυλακές Διαβατών ο πρώην δήμαρχοςΘεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Ο πρώην δήμαρχος οδηγήθηκε «ατσαλάκωτος» ακόμη και στις φυλακές χωρίς όμως το χαμόγελο που τον διέκρινε εδώ και χρόνια. Λογικό άλλωστε. Λίγες ώρες πριν είχε ακούσει τον δικαστή να του ανακοινώνει πως θα μείνει στην φυλακή ισόβια. Ο Παπαγεωργόπουλος, δάκρυσε με το άκουσμα της ποινής. Άλλωστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο διακήρυττε την αθωότητά του.

Το ποσό της υπεξαίρεσης που ξεπέρασε τα 17,9 εκατομμύρια ευρώ ήταν πολύ μεγάλο για να καλυφθεί και έτσι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του άκουσαν τον δικαστή να τους στέλνει άμεσα πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις». Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης απάντησε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον πρώην δήμαρχο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, δια παραλείψεως, ενώ έκρινε ένοχο τον Μ. Λεμούσια, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ” εξακολούθηση.

«Ο δήμαρχος όρισε ως γενικό γραμματέα το στενό συνεργάτη του. Οι δυο τους συνδέονταν στενότατα και ταυτίστηκαν στην κοινή γνώμη. Ο Μ.Λεμούσιας αναζητούσε μία “πηγή” χρημάτων με πρόσχημα την ενίσχυση της παράταξης του Β.Παπαγεωργόπουλου. Ο γενικός γραμματέας προέτρεψε τον Π.Σαξώνη να υπεξαιρεί. Γνώστης ήταν και ο Β.Παπαγεωργόπουλος. Εστησαν “μηχανή” υπεξαιρέσεων. Εφταναν χρήματα στα χέρια του δημάρχου αλλά δεν ήθελε να γνωρίζει την προέλευσή τους» είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφωνόντας την απόφαση.

«Το χρήματα που έλαβε ο Σαξώνης από το 1999 έως και το 2008 ήταν 21.156.794 ευρώ, οπότε το ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να υπερβαίνει αυτό το ποσό. Υπεξαίρεσε συνολικά 17.962.336 ευρώ. Λάμβανε τα χρήματα αυτά άφθονα και απροβλημάτιστα. Μία εντολή του δημάρχου αρκούσε να κλείσει η ‘στρόφιγγα’ των μετρητών. Εντύπωση προκαλεί η ιλιγγιώδης αύξηση των μετρητών που έπαιρνε ο Π. Σαξώνης μετά το 1999, που – κατά μέσο όρο – υπεξαίρεσε το 84,88% των μετρητών που αναλάμβανε» σημείωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, μετατρέποντας το υπεξαιρεθέν ποσό από ευρώ σε δραχμές. «Αντιστοιχεί σε 6,1 δισ. δραχμές. Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Αντίθετα, αθωώθηκαν οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι.

Η πρώτη νύχτα στο κελί

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος οδηγήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης στις φυλακές Διαβατών φορώντας το ατσαλάκωτο κοστούμι του, ενώ είχε καλύψει τις χειροπέδες του με την καπαρντίνα του. Η πρώτη νύχτα στο κελί δεν είχε καμμία σχέση με όλα όσα είχε συνηθίσει μέχρι τώρα ο πρώην δήμαρχος. Καμμία άνεση και καμμία ιδιωτική στιγμή. Μαζί του, «παρέα» του κράτησαν άλλοι εννέα κρατούμενοι!
/www.koolnews.gr/crime               Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου