Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών

Πρώτη καταχώρηση: 27/08/2013 - 11:22
Τελευταία δημοσίευση: 12:26Κοινωνία
Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών
Κόβουν το νερό στους αγρότες, λόγω χρεών

Στην αφαίρεση υδρομέτρων των παραγωγών που έχουν οφειλές και ουσιαστικά τους αποκλείει από τη δυνατότητα άρδευσης των χωραφιών τους προχωράει ο Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, Καββουσίου - Παχειάς Άμμου, Κουτσουρά, Σχινοκαψάλων και Καλαμαύκας) στις αγροτικές περιοχές της Ιεράπετρας.
Οι παραγωγοί αδυνατούν να αντιδράσουν απέναντι σε αυτή την πρωτοφανή απόφαση και απαιτούν να παγώσουν οι διαδικασίες, μέχρι η πολιτεία να καταβάλει την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες, εξέλιξη που θα δώσει οικονομική «ανάσα» στους παραγωγούς, παράλληλα, με την ευχέρεια να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Ιεράπετρας ζητάει με επιστολή του από τον τοπικό ΤΟΕΒ να ανασταλεί η αφαίρεση υδρομέτρων, έως ότου καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ.
Ακολουθεί η επιστολή
«Αγαπητοί κύριοι,
Απευθυνόμαστε σε σας, αφουγκραζόμενοι τους αγρότες της περιοχής ευθύνης μας, που, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, αδυνατούν, προς στιγμήν, να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους σε εσάς (δηλαδή, τα τέλη άρδευσης).
Ζητάμε λοιπόν, να αναστείλετε προσωρινά τις οποιεσδήποτε κυρώσεις (αφαίρεση υδρομέτρων) προς τους αγρότες της περιοχής σας, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστο μέχρι την καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.
Πιστεύοντας ότι, για ακόμη μία φορά, θα δείξετε τον κοινωνικό σας χαρακτήρα και θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».
Πηγή: prismanews.gr                 pigi  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου