Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ζ.Μελανσόν: «Ράψτε το, κυρία Μέρκελ, η Γαλλία είναι ελεύθερη! Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας»

«Ράψτε το, κυρία Μέρκελ. Η Γαλλία είναι ελεύθερη. Ασχοληθείτε με τους φτωχούς σας», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο πρώην υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς για την προεδρία, Ζαν Λικ Μελανσόν, «ανάβοντας» φωτιά στα social media.

Για τη «Le Figaro», αυτή ήταν η αποστομωτική απάντηση του Μελανσόν στα πικρόχολα σχόλια της Γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία έσπευσε σε συνέντευξή της να επικρίνει την δημοσιονομική πρόοδο της Ρώμης και των Παρισίων.

Μιλώντας στη γλώσσα της προκειμένου να μην υπάρξουν παρερμηνείες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Le Parisien», ο Ζαν Λικ Μελανσόν έστειλε το δικό του μήνυμα, γραμμένο στα γερμανικά, καλώντας την σιδηρά κυρία της Γερμανίας να κλείσει το στόμα της και, αντί να σχολιάζει ως «ανεπαρκείς» τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας, να κοιτάζει τα του οίκου της.

Η Μέρκελ προέβη στις εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος της Ρώμης και των Παρισίων, δύο 24ωρα πριν το συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στην Κολωνία, όπου αναμένεται να επανεκλεγεί ως επικεφαλής του CDU. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Μέρκελ δείχνει πυγμή λίγες ώρες πριν εκλεγεί πανηγυρικά από τα στελέχη του κόμματος για μία ακόμα φορά αρχηγός του CDU με τις γαλλικές εφημερίδες να υπενθυμίζουν ότι, στο συνέδριο αναμένεται να δώσει το «παρών» και ένας φίλος της από τα παλιά και εκ νέου ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί.

Με τα στελέχη της γαλλικής κυβέρνησης να εκφράζουν την δυσφορία τους για τα πικρόχολα σχόλια της κυρίας Μέρκελ σε ό,τι αφορά στα δημοσιονομικά της Γαλλίας αλλά και της Ιταλίας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας θα βρεθεί στο πλευρό της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Στη συνέντευξή της στην κυριακάτικη εφημερίδα «Die Welt», η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις κυβερνήσεις των Ρώμης και των Παρισίων να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την δημοσιονομική τους προσαρμογή κρίνοντας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ήδη κάνουν ως «ανεπαρκείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου