Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Κολοσσιαίο σκάνδαλο αποκάλυψε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος: "Πλαστογράφησαν την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου για να αρπάξουν προμήθεια εκατομμυρίων"!

Eνα σκάνδαλο "πέραν φάσης φαντασίας" στο οποίο πλαστογραφήθκε η υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας και νυν Επιτρόπου Εσωτερικής Ασφάλειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου το οποίος είχε καταγγείλει τοdefencenet.gr, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Πρόκειται για μια χονδροειδή πλαστογράφηση όχι μόνο της υπογραφής αλλά ολόκληρου του υπουργικού εγγράφου προκειμένου να αλλάξουν οι διαδικασίες επιλογής αναδόχου στον τομέα των εναέριων μέσων δασοπυρόσβεσης και αντί να εκτελεστεί η διαδικασία του διαγωνισμού από το ελληνικό δημόσιο να εκτελεστεί από τη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA και να επιλεγούν μέχρι και τουρκικές εταιρείες για την ελληνική δασοπυρόσβεση!

Δηλαδή με μία "καραμπινάτη" πλαστογραφίας, άλλαξε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ολόκληρο το κανονιστικό πλαίσιο επιλογής αναδόχου και φτάσαμε στο σημείο να ανατεθεί αρχικά σε τουρκική εταιρεία η εναέρια πυροσβεση στην χώρα!

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους είπε για το θέμα επί λέξει: "Ξέρουμε τι έχει συμβεί και πώς στήθηκε η κομπίνα. Πρόκειται περί κακουργηματικής πλαστογραφίας με ζημία σε βάρος του δημοσίου και υπονόμευση της εθνικής ασφάλειας. Αυτό που έγινε δεν τιμά κανέναν και προκάλεσαν τεράστια ζημιά σε ελληνική εταιρεία που απώλεσε το έργο σε βάρος ... τουρκικής"!

Το υπουργικό έγγραφο που πλαστογραφήθηκε φέρει την (επίσης πλαστή) υπογραφή του (τότε) υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου 2012.

Στο πλαστό έγγραφο υποτίθεται ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος για λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωνε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει λόγο στην επιλογή της αναδόχου εταιρείας (που γινόταν πάντα από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κι Προστασίας του Πολίτης) και ενέκρινε να ανατεθει στην "εν πολλαίς αμαρτίαιες περιπεσούσα" ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία NAMSA η διαγωνιστική διαδικασία για την εναέρια πυρόσβεση στην Ελλάδα!

Στο έγγραφο (αυτό που δημοσιεύουμε) οι πλαστογράφοι χρησιμοποίησαν την γραμματοσειρά των επίσημων προσκλήσεων που απευθύνονται σε εκδηλώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (!)και από εκεί πήραν και την υπογραφή του Δ.Αβραμόπουλου και το έστειλαν κατ'αρχήν στην NAMSA ως βασικό υπηρεσιακό έγγραφο μετακύλισης της ευθύνης επιλογής του ιδιωτικού φορέα αεροπυρόσβεσης στην ελληνική επικράτεια στην ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία.

Και κατ'αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κυρίως ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, (υποτίθεαι ότι...) έδιναν επισήμως το έργο της εναέριας δασοπυρόσβεσης, την πλήρη εκχώρηση της ενδοεπικοινωνίας του υπουργείου σε (άγνωστους!) τρίτους και την παράδοση κάθε στρατιωτικού και λιμενικού μέσου, σε ιδιώτες μη ελεγχόμενους από το ελληνικό κράτος.

Κανονικά η NAMSA το εν λόγω έγγραφο που εκτός των άλλων στερείται ακόμα και αριθμού πρωτοκόλλου, ειδικού κωδικού και υπηρεσίας καταχώρισής του, θα έπρεπε να το επιστρέψει αυθημερόν και να υπάρξει επιβεβαίωση της πρόθεσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του τότε υπουργού Δ.Αβραμόπουλου.

Αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη προφανώς επειδή και η ίδια η NAMSA όζει και το "μαγαζάκι" που έχει στηθεί εκεί μέσα ήταν σε απόλυτη συνεργασία με τους πλαστογράφους.

Το θέμα είναι ότι βάσει της πλαστής εποστολής (η οποία είχε κινηθεί αποκλειστικά μεταξύ NAMSA και υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επί υπουργείας Χ.Παπουτσή και των υφυπουργών Μ.Όθωνος και Μ.Οικονόμου), η διαδικασία άλλαξε, μια τουρκική εταιρεία ανέλαβε την εναέρια πυρόσβεση και μόνο όταν τέθηκαν από τον Τύπο ερωτηματικά για την εξέλιξη αυτή προκλήθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις, από ίδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος μέχρι τότε αγνούσε το τι συνέβαινε και το γεγονός όταν είχε πλαστογραφηθεί ολόκληρο έγγραφο με την υπογραφή του υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ως αποτέλεσμα ήταν να κινηθεί άμεσα διερεύνηση της υπόθεσης και να ζητηθεί η απόρριψη της επιλογής της τουρκικής εταιρείας.

Λόγω εκλογών άλλαξε τον Απρίλιο η κυβέρνηση και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας ορίστηκε ο στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, ο οποίος εν μία νυκτί τελείωσε το ζήτημα, ως προς την τουρκική εταιρεία, αλλά όχι ως προς την αλλαγή του διαδικαστικού πλαισίου, αφού είχε "αποφασίσει" για αυτό ο πρώην υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, όπως του απαντήθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και μάλιστα του τέθηκε υπ'όψιν η πλαστή επιστολή!.

Η κατάληξη μετά την ματαίωση ανάληψης του έργου από την τουρκική εταιρεία και αφού με το πλαστό έγγραφο η NAMSA ανέλαβε την διαδικασία, ήταν να κερδίσει την αεροπυρόσβεση (ή το μεγαλύτερο μέρος του έργου) με τις γνωστές "ταχυδακτυλουργίες" της NAMSA, μια καναδέζικη εαιρεία η Skylink, η οποία στην πορεία ... πτώχευσε! Τα καταστροφικά αποτελέσματα των περσινών πυρκαγιών στην Χίο και αλλού, άλλωστε δείχνουν και το ορθόν της επιλογής...

Σε ερώτηση του defencenet.gr στον υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο για το όλο ζήτημα και την πλαστή επιστολή η απάντηση ήταν απόλυτη: "Ουδέποτε ο Δ.Αβραμόπουλς ως υπουργός Εθνικής Άμυνας συνέταξε και πολύ περισσότερο απέστειλε στη NAMSA τέτοια επιστολή".

Και στενός συνεργάτης του υπουγού Εξωτερικών, μιλώντας εξ ονοματος του ΥΠΕΞ μας τόνισε επί λέξει"Είναι άξιο απορίας πως, παρά το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πλαστογραφία, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνέχισε την διαδικασία σα να μην συνέβαινε τίποτα"!

Φαίνεται ότι ήταν τα τελευταία έργα και ημέρες του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Είναι βέβαιο ότι ακόμα και ο νυν υπουργός Ν.Δένδιας αγνοεί την μηχανή που έχει στηθεί και είχε ως αποτέλεσμα την μεν υπερσκοστολόγηση του έργου κατά 4,5 εκατ. ευρώ, αλλά και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε ότι αφορά το επίπεδο λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Τώρα τον λόγο έχει ο εισαγγελέας, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος...

Ιδού και το πειστήριο του εγκλήματος, το πλαστό έγγραφο:



defencenet.gr


Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου