Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το παρακράτος καλύπτει το φίλο του Σαμαρά που εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ

Τα πλοκάμια του «παρακράτους» της προηγούμενης μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παραμένουν προσκολλημένα στις θέσεις - κλειδιά, ενώ κατά τρόπο περίεργο η υπόθεση εμπλοκής του Σταύρου Παπασταύρου στη λίστα Λαγκάρντ παρουσιάζει ανεξήγητες καθυστερήσεις.


Δύο ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα (30 Μαρτίου 2015) που ο οικονομικός εισαγγελέας, Γαληνός Μπρης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το αν ο πρώην σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στην διάρκεια της κατάθεσής του στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Έκτοτε επικρατεί η απόλυτη σιγή. Κανείς δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Μιας υπόθεσης που απασχόλησε έντονα την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και όχι μόνο.

Η εμπλοκή του φίλου του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ θυμίζουμε ότι απασχόλησε και το διεθνή Τύπο αφού έγινε πρωτοσέλιδο ακόμα και στην εφημερίδα La Stampa που πρώτη αποκάλυψε την προσπάθεια συγκάλυψης.

Όπως είχαμε γράψει και στο Newsbomb, παραμονές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015, επιχειρήθηκε από διάφορους κύκλους η συγκάλυψη της υπόθεσης και των δραστηριοτήτων συγκεκριμένων offshores εταιρειών με τις οποίες εμπλέκεται ο κ. Παπασταύρου.

Όλως τυχαίως διαλύθηκε η εταιρεία από τον Παναμά που φέρεται να έβαλε σε λογαριασμό του Παπασταύρου 2,6 εκατ. δολάρια!!!

Οι πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για την ύπαρξη υπαλλήλου ο οποίος αρνήθηκε να βάλει την υπόθεση Παπασταύρου στο αρχείο και οποίος μάλιστα συνέταξε υπηρεσιακό υπόμνημα με το οποίο καταγγέλλει τις πιέσεις που δέχθηκε.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι διάφορα παράκεντρα μεθοδεύουν την απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου προκειμένου να αντικατασταθεί από άλλους «πρόθυμους» να παραπέμψουν την υπόθεση στις ελληνικές καλένδες, όπως ακριβώς έγινε με τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το μείζον ερώτημα είναι «τι κάνει η κεντρική κυβέρνηση;».

Πώς επιτρέπει στο παρακράτος της Συγγρού να επεμβαίνει με τέτοιες εξωθεσμικές διαδικασίες και να θολώνει τα νερά σε υποθέσεις που ο λαός απαιτεί να χυθεί άπλετο φως;

Ο φόρτος εργασίας και η μάχη των διαπραγματεύσεων δεν είναι επαρκής δικαιολογία για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να επιτρέπει τέτοιες μεθοδεύσεις από ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια.

Αν ευσταθούν οι πληροφορίες – κάτι που θα αποδειχθεί πολύ σύντομα – τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την «παρέα της Συγγρού» που ήδη βρίσκεται σε πολιτική αποσύνθεση...

Ο εφιάλτης των λεγομένων του Σαμαρά: «Μακάρι να είχε η Ελλάδα δέκα Παπασταύρους» ηχεί ακόμα στα αυτιά του ελληνικού λαού.

Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα και η ρητή του διαβεβαίωση στο συμβόλαιο τιμής με το λαό είναι ότι θα παταχθούν όλες αυτές οι υποθέσεις, όσο ψηλά κι αν φτάνουν τα ονόματα που εμπλέκονται πίσω από τα παρασκήνια και τα σκάνδαλα!
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου