Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ! ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΝΑ ΚΟΡΑΚΑΚΗ! «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ 25 ΜΕΤΡΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΛΙ ΤΟΥ ΒΑΘΡΟΥ! ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ 20ΧΡΟΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
anna-xrisi
Έπειτα από έναν τελικό-θρίλερ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 25μ. στην σκοποβολή – Η Άννα προηγήθηκε με 6-0, όμως η Γερμανίδα Καρς ισοφάρισε σε 6-6 – Στην τελευταία βολή κρίθηκε το μετάλλιο, με την Άννα να σημαδεύει κατευθείαν στο χρυσό!
anna44
banner
korakakn-(1)
Ελληνογερμανική μονομαχία στην σκοποβολή
korakaki-xriso
Μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα η 20χρονη αθλήτρια μας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό των 10 μ. με αεροβόλο κόντρα στη Μόνικα Χαρς.
Το επίτευγμα της είναι.. τεράστιο αν σκεφτεί κανείς πως είναι η πρώτη που κερδίζει 2 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1908 και τον Κωνσταντίνο Τσικλιτήρα, ενώ είναι το πρώτο χρυσό που παίρνει η χώρα μας μετά τους Αγώνες του 2004.
korakakh-2
k1k2k3k4k5k6k7
anna2
Η τελική κατάταξη:
1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)
Άννα Κορακάκη: Έκλαψα γιατί σκεφτόμουν τις δυσκολίες για να φτάσω ως εδώ
«Δεν μπορώ να το περιγράψω, δεν μπορώ. Δεν βρίσκω λόγια… Δεν το ήξερα ότι είμαι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια Ολυμπιάδα» δήλωσε συγκινημένη η Κορακάκη στην κάμερα της ΕΡΤ.
«Αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνομαι τι έχει γίνει.. Ελπίζω αυτά τα μετάλλια να είναι το έναυσμα για τα νέα παιδιά, για να έρθουν στο σκοπευτήριο και να βγάλουμε κι άλλους πρωταθλητές» συνέχισε το «χρυσό» κορίτσι του ελληνικού αθλητισμού, που εξέπληξε τον πλανήτη με το ταλέντο και την ψυχραιμία της.
Με τη μητέρα της θα επικοινωνήσει αργότερα, όπως είπε, αν και είχε μιλήσει μαζί της όταν πέρασε στον τελικό. «Ψυχολογικά αυτό με απελευθέρωσε, γιατί είχα ήδη εξασφαλίσει ένα μετάλλιο. Προσπάθησα για ό,τι καλύτερο μπορούσα και ήρθε το χρυσό» υπογράμμισε, έμπλεη χαράς.
Στην ανάκρουση του ελληνικού Εθνικού Ύμνου έκλαψε, σε μια εικόνα που είδε όλος ο πλανήτης.«Έκλαψα, αν και προσπάθησα να το ελέγξω. Εκείνη τη στιγμή πέρασαν από το μυαλό μου πάρα πολλά πράγματα και σκεφτόμουν τις δυσκολίες που περάσαμε με τον πατέρα μου μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το μετάλλιο» εξήγησε.
Όσο για την παρότρυνσή της στους νέους; «Θα ήθελα να παροτρύνω τη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και όχι με τον πρωταθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγιής» απάντησε.
Αναλυτικά οι Έλληνες αθλητές που έχουν πάρει περισσότερα από ένα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες:
1. Γεώργιος Ορφανίδης – 1896
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Σκοποβολή-Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
2. Ιωάννης Φραγκούδης – 1896
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Αυτόματο πιστόλι από 25μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Σκοποβολή-Καραμπίνα τριών στάσεων από 300μ.
ΧΑΛΚΙΝΟ Σκοποβολή-Ελεύθερο πιστόλι από 30μ.
3. Ευστάθιος Χωραφάς – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Κολύμβηση-100μ. ελεύθερο
ΧΑΛΚΙΝΟ Κολύμβηση-500μ. ελεύθερο
ΧΑΛΚΙΝΟ Κολύμβηση-1.200μ. ελεύθερο
4. Σταμάτης Νικολόπουλος – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ποδηλασία πίστας-Κούρσα 333μ.
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ποδηλασία πίστας-Κούρσα 2χλμ.
5. Διονύσιος Κάσδαγλης – 1896
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Τένις-Απλό
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Τένις-Διπλό
6. Σωτήριος Βερσής – 1896
ΧΑΛΚΙΝΟ Στίβος-Δισκοβολία
ΧΑΛΚΙΝΟ Άρση βαρών-Βαρέα βάρη
7. Κωνσταντίνος Τσικλητήρας – 1908
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Στίβος-Μήκος άνευ φοράς
ΑΣΗΜΕΝΙΟ Στίβος-Ύψος άνευ φοράς
– Κωνσταντίνος Τσικλητήρας – 1912
ΧΡΥΣΟ Στίβος-Μήκος άνευ φοράς
ΧΑΛΚΙΝΟ Στίβος-Ύψος άνευ φοράς
8. Άννα Κορακάκη – 2016
ΧΡΥΣΟ Σκοποβολή-Σπορ πιστόλι από 25μ.
ΧΑΛΚΙΝΟ Σκοποβολή-Αεροβόλο πιστόλι από 10μ.
Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα από την Άννα Κορακάκη!
Μετά το πρώτο σετ των πέντε βολών, η Κορακάκη είναι στην 1η θέση του ημιτελικού με 5 στις 5 εύστοχες βολές.
Με 4/5 ακολουθούν οι Κορσούνοβα (Ρωσία), Ζανγκ (Κίνα).
Στο δεύτερο σετ η Κορακάκη είχε 3/5 και βρέθηκε στην 3η θέση, αλλά στο τρίτο σετ προέκυψε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση καθώς Κορακάκη, Γκέρμπερ (Γερμανία) και Ζάνγκ έχουν από 11 πετυχημένες προσπάθειες, ενώ από 10 έχουν Καρς και Κορσούνοβα!
anna
Στην τελική ευθεία του ημιτελικού η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε στην πρώτη θέση με 15 εύστοχες ενώ ακολουθούν με 14 οι Γκέρμπερ (Γερμανία) Καρς (Γερμανία) και Κορσούνοβα (Ρωσία) ενώ η Ζάνγκ έχει 13.
Στον τελικό προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες αθλήτριες μετά από 25 βολές.
Αν όλα πάνε καλά, η 20χρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, που υποστηρίζεται από την Stoiximan, θα συνεχίσει την προσπάθειά της στον τελικό του αγωνίσματος, που ξεκινά αμέσως μετά, στις 21:55.
Στα προκριματικά, νωρίτερα σήμερα, η Κορακάκη ξεκίνησε στις πρώτες βολές με 100/100 (!), ενώ οι επόμενες επιδόσεις της 99/100 και 98/100. Έτσι, κατέλαβε την πρώτη θέση στην ακρίβεια, έχοντας στη δεύτερη θέση την Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς από τη Σερβία και στην τρίτη την Αφάφ Ελχοντόντ από την Αίγυπτο.
Στο δεύτερος σκέλος, όπου οι αθλήτριες είχαν 30 βολές στο στόχο ταχείας βολής, η Κορακάκη δεν ήταν και τόσο καλή, έχοντας 287/300 (93, 94, 100), αλλά προκρίθηκε στον ημιτελικό (21:30) ως δεύτερη, ισοβαθμώντας με την Γεωργιανή Νίνο Σαλουκβάντζε (είχε 289 στην ακρίβεια και 295 στην ταχεία βολή), με πρώτη την Κινέζα Γιντζίνζκ Ζάνγκ (293 στην ακρίβεια και 299 στην ταχεία βολή).
Προηγούμενη ενημέρωση:
Με την δεύτερη καλύτερη επίδοση πέρασε η Αννα Κορακάκη στα 25 μέτρα στο πιστόλι, στον τελικό πο αρχίζει στις 21.30 ώρα Ελλάδας!
rio2016_korakaki_492807505 (1)
Η Αννα Κορακάκη αγωνίστηκε στον προκριματικό στα 25 μέτρα στο πιστόλι και επιβεβαίωσε την τρομερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ενόψει τελικού που θα γίνει στις 21.30 ώρα Ελλάδας.
Με 584 βαθμούς έμεινε πίσω μόνο από την Κινέζα Ζανγκ που είχε 592 και έδειξε ότι μπορεί να κατακτήσει και δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
kor
Πλέον οι ευχές όλων των Ελλήνων είναι μαζί της!
Την προσπάθεια της παρακολούθησαν και αρκετοί Ελληνες, καθώς στο Σκοπευτήριο ήταν ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος, ο Υπαρχηγός Μανώλης Κολυμπάδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και αρκετοί άλλοι…
ImageHandler
Πρώτη στο… μισό προκριματικό!
Η χάλκινη Ολυμπιονίκης ξεκίνησε υπέροχα και ήταν πρώτη στον προκριματικό με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού αγώνα και φυσικά δείχνει έτοιμη να προκριθεί στον τελικό! Η Κορακάκη είναι πρώτη μεταξύ 40 αθλητριών.
Μετά τις πρώτες 30 βολές είναι σχεδόν αλάνθαστη καθώς είχε μόνο μία τρία εννιάρια, ενώ οι άλλες 27 βολές ήταν στο κέντρο!
korakkaki
Δίπλα της πάντα ο προπονητής και πατέρας της Τάσος, ο οποίος εμφανώς χαρούμενος με την εμφάνιση της και κυρίως με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, χαμογελούσε συνεχώς!
Η Άννα Κορακάκη υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr.
anna-pateras
Δείτε επίσης:
  pigi   http://www.makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου