Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Σάλος με ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Στουρνάρα - Η εισαγγελική έρευνα και η σύγχυση για τη «σύλληψή» του

12:51 μμ
Σάλος με ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη για τον Στουρνάρα - Η εισαγγελική έρευνα και η σύγχυση για τη «σύλληψή» του
Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις έδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο εισαγγελέας υπηρεσίας της Εισαγγελίας πρωτοδικών σχετικά με αναρτήσεις, σχόλια και απειλές στα social media κατά του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Ο εισαγγελέας παρενέβη μετά από σχετική καταγγελία που απέστειλε ο κ.Στουρνάρας στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα με σχόλια στα social media και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γ. Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων έγραψε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».
Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που με τη σειρά της σχημάτισε δικογραφία την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ο τελευταίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση η οποία θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Σύγχυση με τη σύλληψη του Φιλιππάκη
Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας δεν ζητά να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για αυτό και ο κ.Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη. Για μη σύλληψη του δημοσιογράφου κάνουν λόγου πληροφορίες από τη ΓΑΔΑ.
Ωστόσο, ο ίδιος ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ είχε ανακοινώσει τη σύλληψή του με ανάρτησή του στο Facebook. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα, ο κ. Φιλιππάκης έγραψε στο facebook: "Μόλις με συνέλαβαν".
"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη", ανέφερε ο συνήγορος του δημοσιογράφου, Γιάγκος Λαμπίρης.
"Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία, κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα", σημειώνει ο συνήγορος του κ. Φιλιππάκη και συμπληρώνει: "Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει".

pigi  http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου