Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Ένα καντάρι ψέματα!

Γράφει ο Δευκαλίων

Στις 23 Φεβρουαρίου ο λαός της Αθήνας και των υπόλοιπων Αστικών Κέντρων έδειξε με την μαζική του συμμετοχή στην Γενική Απεργία που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς, ότι τα ψέματα τελείωσαν για τις φίλο-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις.
Αυτό το γεγονός έγινε εύκολα αντιληπτό, από τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα, αλλά και από την περιβόητη τρόικα. Και γι’ αυτό επιστράτευσαν τα πιο δόλια και άτιμα μέσα προκειμένου να περάσουν όσο το δυνατόν πιο εύκολα:
Α) Νέα αντιλαϊκά εισπρακτικά μέτρα, επί πλέον 27 δις ευρώ μέχρι το 2015, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του Ελλείμματος
Β) Αποκρατικοποιήσεις-ιδιωτικοποίησεις των 50 δις ευρώ, που θα δαπανηθούν για να καλυφθούν οι λήξεις του δημόσιου χρέους, οι οποίες δεν καλύπτονται από τις εισροές του περιβόητου μνημονίου.
Χρησιμοποίησαν γι’ αυτό τον σκοπό τη γνωστή στάση της Γερμανίας απέναντι στην κρίση χρέους και την Ελληνική δημοσιονομική κρίση, σε συνδυασμό με τις συνόδους κορυφής που επρόκειτο να γίνουν τον Μάρτιο.
Υιοθετώντας στόχους απόλυτα εφικτούς και ρεαλιστικούς (επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης και μείωση του επιτοκίου του δανείου των 110 δις ευρώ), τους οποίους η κυβέρνηση της Ιρλανδίας πέτυχε στην αρχική διαπραγμάτευση και περνώντας ταυτόχρονα στην κοινή γνώμη κλίμα απαισιοδοξίας και ανυπέρβλητών δυσκολιών ήταν φανερό ότι επεδίωκε, να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη κλίμα φόβου και πανικού για τις επερχόμενες οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις (χρεοκοπία).
Τελικός στόχος να δοθεί από την κοινή γνώμη η απαραίτητη ανοχή στα νέα αντιλαϊκά εισπρακτικά μέτρα και στην απόπειρα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ως αντάλλαγμα για την έγκριση από την ΕΕ των αιτημάτων της επιμήκυνσης και της μείωσης του επιτοκίου. Εγκρίσεις που στο υποσυνείδητο της κοινής γνώμης είναι προγραμματισμένο να εμπεδώσουν την εντύπωση ότι μας γλύτωσαν από την χρεοκοπία.
Η παράσταση αυτή παίχτηκε μέχρι το τέλος!
Σκυθρωπά και σφιγμένα βλέμματα, βουρκωμένα μάτια και μεγαλόστομες δηλώσεις (λες και πήγαιναν να ξαναπάρουν την Κωνσταντινούπολη), για την μεγάλη εθνική προσπάθεια που κινδύνευε με αποτυχία εξ αιτίας της Γερμανικής αδιαλλαξίας κλπ.
Φόβος και πανικός στην κοινή γνώμη. Αρκετοί (μεταξύ των οποίων και μερικοί φανατικοί φίλοι της στήλης) έφαγαν το παραμύθι και ξενύχτησαν το βράδυ της Παρασκευής στις τηλεοράσεις.
ΤΕΛΙΚΑ
| More

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου