Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μουρίνιο και Μέσι, οι πιο πλούσιοι της χρονιάς..

Οι Λιονέλ Μέσι και Ζοζέ Μουρίνιο είναι αυτοί που κέρδισαν τα περισσότερα χρήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου σε παίκτες και προπονητές αντίστοιχα σύμφωνα με το France Football. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό περιοδικό, τα έσοδα του Μέσι από μισθούς και...


διαφημίσεις το 2011 έφτασαν τα 31 εκατ. ευρώ, ενώ ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο πρώτος στη λίστα με τους προπονητές, με εισόδημα 13,5 εκατ. ευρώ.
Παρά το εντυπωσιακό ποσό που έβαλε στον λογαριασμό του ο Μέσι, βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που κερδίζει ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, ο Τάιγκερ Γουντς. Ο παίκτης γκολφ τον χρόνο αυτό έβγαλε χρήματα, που μόνο για να το ακούσε κανείς χρειάζεται να πάρει χάπια για τον ίλιγγο: 53 εκατ. ευρώ!

Έχει βαρεθεί να κοντράρεται σε όλες τις κατηγορίες με τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο Μέσι. Ο Αργεντινός άφησε πίσω του στην συγκεκριμένη κατηγορία τον Πορτογάλο, ο οποίος έβγαλε 27,5 εκατ. ευρώ, με τον Ρούνεϊ να είναι στην τρίτη θέση με 20,7.
Η Premier League είναι το πιο κερδοφόρο πρωτάθλημα στον κόσμο, με επτά παίκτες στη λίστα με τους 20 πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες. Δύο πρώην άσοι της Premier League, οι Ντέιβιντ Μπέκαμ και Τιερί Ανρί, πλέον κάτοικοι Ηνωμένων Πολιτειών και MLS, βρίσκονται στις θέσεις 5 και 11 αντίστοιχα με έσοδα 19 και 13,6 εκατ. αντίστοιχα. Ανάμεσα στους προπονητές, ο Μουρίνιο είναι πρώτος, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι δεύτερος με 10.5 εκατ. και τρίτο τον πρώην προπονητή της Ιντερ, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος κέρδισε 10,2 εκατ. ευρώ! Στην 4η θέση βρίσκεται ο Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος τοποθετείται στα 8,5 εκατ. ευρώ από το France Football.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου