Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας




Την 28η Οκτωβρίου, όποιος έχει τη συνείδησή του καθαρή, ας έρθει στην Πλατεία Ηρώων με τα πόδια και όσοι δεν έχουν το σθένος να αντικρύσουν τα απελπισμένα βλέμματα των συμπολιτών τους, ας πάνε στην ευχή του λαού.

Σεβασμιότατε,
κα. Αντιπεριφερειάρχη,
κ. Δήμαρχε,
κ.κ. διοικητές του Ελληνικού Στρατού,
κ. διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Πιερίας
κ. διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πιερίας
κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
κ. Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πιερίας
Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης της Κατερίνης
Κατά τη διάρκεια της επετειακής παρέλασης της 16ης Οκτωβρίου 2011 για την απελευθέρωση της Κατερίνης, για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης, μεταβήκατε από την εκκλησία της Θείας Αναλήψεως, στο χώρο της εξέδρας των επισήμων με τα αυτοκίνητά σας από παράδρομους, μάλιστα, με ισχυρή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και όχι περπατώντας μέσα από το πλήθος της παρέλασης. Γιατί άραγε αποφύγατε τους πολίτες; Τι είναι αυτό που σας ανάγκασε να χρησιμοποιήσετε τους πίσω δρόμους της πόλης για να φτάσετε «στα κρυφά» στην εξέδρα των επισήμων; Η επιλογή σας αυτή μας έχει προσβάλει και μας κάνει να αισθανόμαστε απομονωμένοι από την πνευματική, στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου. Έχουμε πλέον την αίσθηση, πως εμείς οι πολίτες, είμαστε χρήσιμοι για την πολιτεία, μόνο όταν πρέπει να πληρώσουμε.
Κυρίες και κύριοι,
Μας ξεγέλασαν και υποτίμησαν τη νοημοσύνη μας. Μας κακολόγησαν, μας δείξανε με το δάχτυλο, μας προσέβαλαν κατάφωρα. ʽΑνοιξαν διάπλατα την πόρτα της δυστυχίας και έσπρωξαν μέσα έναν περήφανο λαό, ένα ολόκληρο έθνος. Δεν πειράζει! Εμείς, αμετανόητοι και μεγαλόψυχοι Έλληνες πολίτες, θα τα ξεχάσουμε όλα, αρκεί να φύγουν σύντομα. Θα κάνουμε λιγάκι ακόμη υπομονή και θα περιμένουμε, αρκεί να σταματήσουν να μας προκαλούν και να μας προσβάλλουν.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καλούμε όλους εσάς, τους παραλήπτες της παρούσης, να σταθείτε δίπλα στους πολίτες –τους συμπολίτες σας- και να μη φοβηθείτε να τους κοιτάξετε στα μάτια.
Στην ειρηνική αυτή κατεύθυνση και με τις καλύτερες των προθέσεων, σας καλούμε να διαβείτε μαζί μας το δύσβατο δρόμο του πολίτη και όχι τον εύκολο και ασφαλή παράδρομο του βουλευτή! Την 28η Οκτωβρίου, όποιος έχει τη συνείδησή του καθαρή, ας έρθει στην Πλατεία Ηρώων με τα πόδια και όσοι δεν έχουν το σθένος να αντικρύσουν τα απελπισμένα βλέμματα των συμπολιτών τους, ας πάνε στην ευχή του λαού. Θα τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου