Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ!


 Ογκώδης διαδήλωση λαϊκής διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κέντρο της Κατερίνης ενάντια στην προκλητική και παράλογη απόφαση της κυβέρνησης να περάσει σχέδιο νόμου για να καταργήσει την εφορεία αρχαιοτήτων Πιερίας. 
   Και όλα αυτά σε έναν νομό με έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, το Δίον, με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία, τον Όλυμπο, με ένα τεράστιο αρχαιολογικό έργο στη Βόρεια Πιερία (Πύδνα, Μεθώνη κλπ και την περιοχή του μακεδονικού Ολύμπου (Δίον, Λείβηθρα, Ηράκλειο/Πλαταμών κ.λ.π. που άλλαξε την ιστορία της Μακεδονίας.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η ΚΖ' Εφορεία Πιερίας είναι η μοναδική στην Ελλάδα που καταργείται και συγχωνεύεται με άλλους δύο νομούς (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς), με τους οποίους όχι μόνο δεν μοιράζεται τον ίδιο στενό πολιτισμικό κύκλο, αλλά ούτε καν έχει κοινά γεωγραφικά σύνορα!
Η συγχώνευση αυτή σε μια επικράτεια που ξεκινά από τον Πηνειό και καταλήγει στα βόρεια σύνορα της χώρας αποτελεί πλήγμα για τον Πολιτισμό της Πιερίας που ακόμα μια φορά απαξιώνεται με τον χειρότερο τρόπο.
 Η κοινωνία της Πιερίας είναι εξοργισμένη και ανάστατη και δεν θα επιτρέψει να συντελεστεί αυτό το έγκλημα με το να καταργηθεί μια υπηρεσία που μάλιστα δεν κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο ενοίκια κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου