Πέμπτη 26 Απριλίου 2012


ΤΕΤΆΡΤΗ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2010

Απλά μαθήματα... blogo-φοροδιαφυγής

Τι είναι η φοροδιαφυγή; Το να μην καταβάλεις το φόρο που σου αναλογεί για έσοδα που έχεις.
Και επειδή ο Σλουρπ θέλει να μιλάει με παραδείγματα (ε την γλώσσα δεν την έχουμε μόνο για να γλείφουμε), θα αναφέρουμε ένα απλό και απολύτως κατανοητό παράδειγμα.
Πείτε, οτι ένας επιχειρηματίας κτηματομεσίτης που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό έστω, ή ένας δικηγόρος ή ένας οποιοσδήποτε έχει ένα blog. Υποθέτουμε επίσης  πως αυτό ή αυτά τα blog έχουν, κατά δήλωσή των ιδιοκτητών τους (του επιχειρηματίακαι του δικηγόρου που αναφέραμε υποθετικάπάντα) και μια ενδιαφέρουσα επισκεψιμότητα. Αυτήν την επισκεψιμότητα λοιπόν, οι δύο κατά τα άλλα "blogers" θέλουν να την εκμεταλλευτούν για να κονομήσουν (θεμιτό στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μας) καιαποφασίζουν να αναρτήσουν ανάμεσα στα πολύ ενδιαφέροντα θέματά τους (και τις φωτογραφίες τους, αν έχει τύχει και είναι υποψήφιοι ή αιρετοί) και διαφημίσεις,ταβερνείων, καφενείων, κουρείων και άλλων συναφών και μη επαγγελμάτων. 
Έτσι λοιπόν «τσεπώνουν» κανα 50ευρω, κάνα 20ευρω (πού να βρει να δώσει παραπάνω η αγορά) και κοτσάρουν μερικές διαφημίσεις, χωρίς βέβαια να καταβάλουν τον ανάλογο φόρο. (Σημ: Εδώ η εφορεία δεν μπορεί να τα πάρει από τους φοροδιαφεύγοντες που γνωρίζει τα ονόματά τους, θα τα πάρει από φοροφυγάδες που ούτε καν τους ξέρει;)
Αυτήν την πρακτική ακολουθούν λοιπόν κάποια blog (και προς Θεού, μην πάει το μυαλό σας σε Πιερικά blog) και από δω παν και οι άλλοι.
Θα μας πείτε τώρα, τι σας κόφτει εσάς και ασχολείστε... Δεν μας κόφτει καθόλου, απλά επειδή θεωρούμε το «bloging», ως απολύτως ανέξοδη παρεχόμενη υπηρεσία διακίνησης ιδεών (και ηλιθιοτήτων πολλές φορές), δεν βλέπουμε το λόγο να θέλει κάποιος να το μετατρέψει σε «βιοποριστικό» εργαλείο, πολύ περισσότερο δε όταν το κάνει με σκοπό να φοροκλέψει!

Υ.Γ. Το κείμενο δεν αναφέρεται σε πιερικά blogs, καθόσον μπορούμε να γνωρίζουμε οτι και ο politispierias και η lefteria, έχουν και ΑΦΜ και κανονικά καταβάλουν τον φόρο που τους αναλογεί στις αρμόδιες ΔΟΥ της Πιερίας. Εμείς, αναφερόμαστε σε άλλες περιοχές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου