Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012


Καφύρας: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ηλείας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
       Μέγεθος Κειμένου μείωση μεγέθους μείωση μεγέθους
Ηλεία ( 28/07/2012 08:12 )
Καφύρας: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ηλείας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες   
Καφύρας: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και της Ηλείας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, με αφορμή την έναρξη των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων ? ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 και τον αποκλεισμό της Ολυμπίας και της Ηλείας από την τελετή έναρξης και συνολικά από τις εκδηλώσεις των Αγώνων, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας (ΛΟΝΔΙΝΟ 2012) ξεκίνησαν με το άναμα της Ιερής Φλόγας της Ολυμπίας, που μετά από την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που ξεκίνησε από το Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, θα λάμπει και θα φωτίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Εμείς ως Ηλείοι και Ολύμπιοι, χαιρετίζουμε τους Αγώνες αυτούς και ελπίζουμε πως το Φως της Ολυμπίας θα φωτίζει και θα εμπνέει με τα πανάρχαια οικουμενικά μηνύματα της αγάπης, της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών.
Σε αυτή την γιορτή, που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές, όταν οι Αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν το 776 π.Χ στην Αρχαία Ολυμπία και οι σύγχρονοι το 1896 , υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους Ηλείους και τους Ολυμπίους. Από την τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στο Λονδίνο το 2012, δεν έχει προσκληθεί κανείς Ηλείος, ούτε Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπιας  ή  η Δημοτική Αρχή ή η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Αυτή η απαράδεκτη εξαίρεση μας προσβάλλει και καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί για αυτό και να αποκατασταθεί το ηθικό, το τίμιο και το πραγματικό.
Δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτή την παγκόσμια γιορτή η κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Αρχαία Ολυμπία και η διοργανώτρια πόλη Ήλιδα, που αυτές «γέννησαν» τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ολυμπιακή Ιδέα και χάρις αυτών τελούνται οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε απρέπεια αυτή την ενέργεια, την εξαίρεση της Ολυμπίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην επαναληφθεί στο μέλλον».               pigi  patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου