Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012


Αυτό το clasico δεν χάνεται

Πρώτη καταχώρηση: 07/10/2012
11:13Αθλητισμός
Το πλέον πολιτικοποιημένο της σύγχρονης εποχής είναι το αποψινό Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. (ΟΤΕ-SPORTS 1, 20:50) 
Στις εξέδρες του «Καμπ Νόου» θα αναρτηθούν πολιτικά συνθήματα που θα ασχολούνται με την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, καθώς τον επόμενο μήνα αναμένεται το σχετικό δημοψήφισμα που μαζί με τις εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης θα κρίνουν κατά πολύ το μέλλον του καταλανικού λαού.
Ακόμα και ο Ζεράρ Πικέ έγραψε σχετικά στο Twitter: «Η αντιπαλότητα είναι πολύ δυνατή. Και δεν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο. Υπάρχει και η πολιτική. Εμείς είμαστε η Καταλονία και αυτοί είναι η Ισπανία! Θα πρέπει όμως όλοι να προσπαθήσουμε να το δούμε απλά σαν ένα παιχνίδι».
Αυτό το clasico το έχει πραγματικά ανάγκη μόνο η Ρεάλ, διότι οι μερένγκες βρίσκονται από πολύ νωρίς στο πρωτάθλημα στο -8 από την Μπάρτσα και σε περίπτωση ήττας θα μιλάμε για... ψύχος με -11.
Το μέχρι πέρυσι δεξί χέρι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Τίτο Βιλανόβα, έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αφού Πουγιόλ και Πικέ έχουν τεθεί εκτός.
Η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν παίξει στο «Καμπ Νόου» 82 φορές. Οι Μπλαουγκράνα μετρούν 47 νίκες, η Ρεάλ 19, ενώ υπάρχουν και 16 ισοπαλίες. Τα γκολ είναι 163-95.
Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, δημοσκόπηση στην Marca για το ποιος θα είναι ο νικητής, παρά το ότι πρόκειται για μαδριλένικο μέσο, η Μπαρτσελόνα ήταν μπροστά με 50,1% (5.542) αντί 49,9% της Ρεάλ Μαδρίτης (5.515) σε σύνολο 11.057 ψήφων.

                  pigi  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου