Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Αγαπημένα Καλοκαιρινά Ποτά Για Όλα Τα Γούστα…

Ξέφρενο και γεμάτο εξωτικά κοκτέιλ καλοκαίρι. Τώρα λοιπόν, που ήρθε η ώρα να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις μας, που οι νύχτες γίνονται όλο και πιο ζεστές και που η επιθυμία για ένα παγωμένο ποτό
γίνεται σιγά-σιγά ανάγκη, καλό είναι να γνωρίζουμε τις επιλογές μας…


Οι καλοκαιρινές μας επιλογές είναι πάρα πολλές και παρακάτω ακολουθούν μερικές μόνο από αυτές, αλλά αν θέλετε να χαρείτε το καλοκαίρι στο έπακρο, γιατί –σας προειδοποιώ- πάλι σα «νεράκι» θα φύγει, εκτυπώστε τη λίστα κ δοκιμάστε να διαγράφετε κάθε φορά, κάθε κοκτέιλ που θα δοκιμάζετε, μέχρι να καταλήξετε στο προσωπικό σας top 10.

Τέλος, όπως θα διαπιστώσετε, κάθε κοκτέιλ έχει πολλές κ ποικίλες παραλλαγές. Αφού λοιπόν, συμπληρώσετε το προσωπικό σας top 10, προσθέστε ακόμα μια συμμετοχή στ λίστα σας, με το κοκτέιλ δική σας εμπνεύσεως.

Μαργαρίτα

Τελειοποιείστε οι ίδιοι την ιδανική μαργαρίτα σπίτι σας ή αναζητήστε στα μαγαζιά της πόλης ποιος ειδικός φτιάχνει την καλύτερη για εσάς και μετά αυτοσχεδιάστε, κατασκευάστε και βαφτίστε την προσωπική σας εκδοχή. Εκτός λοιπόν, από την κλασική Μαργαρίτα με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, δοκιμάστε τη Spicy Margarita με Cointreau και καυτερές πιπεριές, τη Μαργαρίτα φράουλα ή τη Μαργαρίτα με γεύση γκρέιπφρουτ και άλλα φρούτα εποχής…

Με τεκίλα

Ποιος είπε ότι η Μαργαρίτα είναι το μοναδικό καλοκαιρινό κοκτέιλ που μπορούν να απολαύσουν οι λάτρεις της τεκίλας; Το Paloma με τεκίλα και χυμό γκρέιπφρουτ είναι από τα πιο αγαπημένα στο μακρινό Μεξικό. Λευκή τεκίλα όμως, υπάρχει και εδώ και υπάρχουν κ πολλές ακόμα επιλογές πέραν του γκρέιπφρουτ, όπως είναι το ρόδι για την Pomegranate Paloma ή η Smoky Paloma με βότκα και τεκίλα, η Aperol Paloma με λικέρ και ιταλικό Aperol και η Tequila Julep με αγαύη και φύλλα κόλιανδρου.

Mε ρούμι

Το ρούμι για πολλούς είναι το αδιαμφισβήτητο ποτό του καλοκαιριού και οι περισσότεροι έχουν δίκιο, διότι οι ποτοπαραγωγοί της Καραϊβικής -από όπου κατάγεται το ρούμι- ξέρουν καλά από ζέστη και την ανάγκη για δροσιστικά ποτά. Και αν έχετε βαρεθεί -που μοιάζει δύσκολο- το ρούμι με κόλα, φέτος δοκιμάστε το Dark n’ Stormy με μαύρο ρούμι και τζιτζιμπύρα (ginger ale) ή το Rum-Ade με βασιλικό και φράουλες.

Gin & Tonic

Το απλούστερο και πάντα αγαπημένο κοκτέιλ που είναι το gin μαζί με tonic και μια φέτα λεμόνι ή αγγούρι, μπορεί να πάρει πολλούς δρόμους και να βελτιώσει την γευστική εμπειρία σας. Μερικοί από αυτούς είναι το Gin Gin Κοκτέιλ (με ginger ale αντί για tonic), το Gin μαζί με tonic με γεύση blueberries και το Pink Gin, με gin, tonic και angostoura.

Ποντς

Το καλύτερο πράγμα που μάθαμε από τα μπάρμπεκιου στις αμερικανικές ταινίες είναι η μεγάλη γαβάθα γεμάτη με το ποντς και τη μεγάλη κουτάλα για το σερβίρισμά του. Μερικά από τα πιο γνωστά ποντς είναι το Passion Lemonade με λεμόνι, lime, μάνγκο, πορτοκάλι και ρούμι, το Bajan Rum Ποντς με γρεναδίνη, μαύρο ρούμι και lime, το Sparkling Watermelon με ρούμι, χυμό καρπούζι και ανανά και το Dale’s Rainbow Planter με βασικά συστατικά το ρούμι, το Curacao και χυμό από πορτοκάλι και ανανά. Ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές ημέρες.

Χωρίς αλκοόλ (mocktails)

Υπάρχουν ακόμα και εκείνοι που καταφέρνουν και δεν πίνουν αλκοόλ. Ίσως να μην έχετε τέτοιους στην παρέα σας αλλά υπάρχουν ανάμεσα μας. Δε χρειάζεται όμως, να στερούνται την απόλαυση ενός καλού mix, έστω και χωρίς ρούμι ή τεκίλα. Μερικές από τις επιλογές τους είναι το Spiced Orchards Mocktail με μηλίτη, βασιλικό και ginger, το Banane & Orange Mocktail με χυμό λεμόνι, πορτοκάλι, μπανάνα, μέλι και ginger ale και το Jardin des Fraises Mocktail, με φράουλες, κεφίρ και μέλι.

Mojito


Το mojito εδώ και αρκετό καιρό παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του καλοκαιριού και το πρώτο πράγμα, που αγοράζουμε πια από το μανάβικο, με το που μπαίνει ο Ιούνιος, είναι ένα κιλό limes και άφθονο δυόσμο. Το Mojito δεν είναι μονάχα ένα στ είδος του. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, εξίσου νόστιμες και δροσιστικές, όπως είναι το Μojito με σαγκουίνι, κάρδαμο και βασιλικό, το Mojito με ανανά και το μεξικανικό Mojito με τεκίλα αντί για ρούμι.

Pina Colada

Εκτός από την κλασική Pina Colada με Malibu και χυμό ανανά, υπάρχει και η Funky Monkey με ρούμι, μπανάνα και γάλα καρύδας, η Angostura Pina Colada με ρούμι, γάλα καρύδας, Angostura και lime και η Coconut Colada με ρούμι, lime και παγωτό καρύδα.

Σαγκρία

Το αγαπημένο ποτό της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αργεντινής, παρασκευάζεται κυρίως με κόκκινο κρασί –άλλωστε sangria στα ισπανικά σημαίνει «αίμα». Υπάρχουν όμως και άλλες εκδοχές του, όπως η σαγκρία με σαμπάνια, η White Peach σαγκρία με λευκό κρασί και βότκα και η Sake σαγκρία, με sake και μπράντι.

Κοκτέιλ με λίγες θερμίδες

Και πάντα υπάρχουν και εκείνοι που δεν θα χαραμίσουν τη γυμναστική που έκαναν όλο το χειμώνα, για χάρη ενός καλοφτιαγμένου κοκτέιλ. Αλλά ακόμα και εκείνοι έχουν τις επιλογές τους για να δοκιμάσουν ένα δροσιστικό ποτό χωρίς να ρισκάρουν την πανέμορφη σιλουέτα τους. Τέτοια κοκτέιλ είναι το Watermelon Cooler, με χυμό καρπούζι και σορμπέ λεμόνι, το Blushing Brunch, με βότκα, χυμό από cranberry και λικέρ και το Blueberry Pomegranate Shimmy, με βότκα μ γεύση μύρτιλο και χυμό γκρέιπφρουτ. Αυτά τα κοκτέιλ συνδυάζουν κατά βάση λίγο αλκοόλ με φυσικούς χυμούς φρούτων.

Bloody Mary

Το Bloody Mary, αν και θεωρείται από μερικούς το πιο περίπλοκο από όλα τα κοκτέιλ, έχει πάρα πολλές παραλλαγές. Την επόμενη φορά λοιπόν, τεστάρετε τον barman του αγαπημένου σας bar, ζητώντας του ένα Barbecue Bourbon Bloody Mary με βότκα, ουίσκι κ λίγη bbq sauce, ένα Bloody Maria με τεκίλα και όχι με βότκα, ένα ελληνικό Bloody Skliva με τσίπουρο, ένα Brown Molly με ουίσκι ή ένα Virgin Mary ή αλλιώς Bloody Barbara χωρίς καθόλου αλκοόλ…

Γρανίτα

Αν τυχόν ποτέ βρεθείτε στο πάρτι γενεθλίων του μικρού σας ανιψιού και οι φωνές από τα πιτσιρίκια σας ωθούν στο αλκοόλ, υπάρχει τρόπος να πιείτε το ποτάκι σας, χωρίς να σας πάρει χαμπάρι κανείς, ούτε οι γονείς ούτε και τα παιδιά. Αρκεί να κρατήσετε αυτές τις γρανίτες αποκλειστικά για τον εαυτό σας και μακριά από τους ανήλικους επισκέπτες. Μερικές ιδέες είναι η γρανίτα με μάνγκο και ρούμι, με ρούμι και lime και με τεκίλα και πορτοκάλι. Τις γρανίτες μπορείτε είτε να τις φάτε με το κουταλάκι είτε να τις πιείτε σας frozen ποτό. Έχετε καλύτερη ιδέα για το καλοκαίρι σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου