Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΜΟΥ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ-ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ “ΧΟΡΗΓΙΑ” ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ-ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσιεύθηκε: 13/01/2015 21:54
euro-lefta

Το ζωντανό ΜΑΚΕΛΕΙΟ που προβάλλεται το βράδυ της Τρίτης, δεν μασάει τα λόγια του. Αποκαλύπτει τους στρατευμένους δημοσιογράφους και τα κανάλια της αρπαχτής που με τάξιμο και υποσχέσεις ανταλλαγμάτων, βάλλουν κατά αντιμνημονιακών κομμάτων με το όπλο του Φόβου.  Χυδαία προπαγάνδα που φτάνει μέχρι τα όρια του ποινικού εκβιασμού και υπό προυποθέσεις κάλλιστα θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει σοβαρής μορφής κακουργηματικές κατηγορίες.
Είναι άλλωστε αναμενόμενο. Όσο η παρούσα υπό προθεσμία κυβέρνηση βλέπει και ακούει ότι βυθίζεται από όλες τις δημοσκοπήσεις που την δείχνουν χαμηλά, παλεύει με χρυσό, ασήμι και δολλάρια να βουλώσει στόματα.  Ήδη , συγκεκριμένες πληροφορίες, παρουσιάζουν τη ΝΔ να διολισθαίνει σε ποσοστά κάτω του αναμενόμενου. Ο πανικός αυξάνεται και οι νταβατζήδες-όσοι έχουν απομείνει πιστοί στο Μαξίμου-λυσσάνε.
Πάρτε μια γεύση από τις σημερινές αλητείες, καθεστωτικών μέσων στα οποία οι δημοσιογράφοι σε όλα τα κανάλια κάνουν τους κυβερνητικούς εκπρόσωπους:
“…Σε υψηλούς τόνους το δελτίο τύπου του κόμματος για τις «εκλεκτικές συγγένειες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση στη Βενεζουέλα.
«Χωρίς την ολοκλήρωση του Προγράμματος, η ΕΚΤ δεν θα παρέχει τη συνήθη ρευστότητα που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες η οποία το Νοέμβριο ανέρχονταν σε περίπου 45 δισ. ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης το βράδυ της Τρίτης κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα είχε μια απόφαση για ρήξη με την τρόικα.
«Ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι “η Βενεζουέλα αποτελεί ένα μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να αφήσουμε πίσω το καπιταλιστικό μοντέλο που κυριαρχεί σήμερα στην Ευρώπη”. Από χθες, λοιπόν, στο μοντέλο Τσίπρα, τη Βενεζουέλα, τα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία τα φρουρεί ο στρατός και η κυβέρνηση Μαδούρο απαγορεύει στους καταναλωτές να ψωνίζουν πάνω από δύο φορές την εβδομάδα», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωσή του για τις «εκλεκτικές συγγένειες» του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την κατάσταση στη Βενεζουέλα.
Εκτιμάται μεταξύ άλλων ότι τα μοντέλα πρότυπα για τον κ. Τσίπρα «αποδεικνύονται, για άλλη μια φορά, καταστροφικά και καταδεικνύουν τι πρέπει να αποφύγουν οι Έλληνες» ενώ υπογραμμίζεται πως «όλα αυτά τα δημιουργούν οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί εκλεκτική συγγένεια».
«Μετά από αυτό, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό», τονίζεται χαρακτηριστικά.
-Συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς, τονίζοντας πως με αυτά που λέει θα «πάμε στα σίγουρα στον πάτο». Τόνισε ακόμη πως αυτό που υπόσχεται η Κουμουνδούρου, το ζητούν δυο ομάδες: Αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και η συνδικαλιστές και όλοι αυτοί που έχασαν τα προνόμια τους. «Σπάμε τον κύκλο της μιζέριας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Φέρνουμε επενδύσεις, ευκαιρίες, ανάπτυξη, εισόδημα, μείωση της ανεργίας, αποκαθιστούμε τις αδικίες χωρίς αναταράξεις, διώχνουμε την αβεβαιότητα» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Δεν παρέλειψε ο κ. Σαμαράς να «μιλήσει» και στο θρησκευτικό συναίσθημα των μελών της παράταξης, ενώ έκανε αναφορές και στα θέματα της ασφάλειας και της φύλαξης των συνόρων. «Η Ευρώπη αυτές τις μέρες συγκλονίζεται. Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες αλλά λέμε πως η ορθοδοξία είναι για εμάς πολύτιμη. Άλλοι θυμήθηκαν τη θρησκεία μας παραμονές των εκλογών», συμπλήρωσε.

—-Στο ίδιο κλίμα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι τράπεζες θα αναγκαστούν σε αυτή την περίπτωση «να χρησιμοποιούν τον μηχανισμό του ELA (Emergency Liquidity Assistance) από την Τράπεζα της Ελλάδος, ο οποίος λειτουργεί με αποκλειστικό εγγυητή το ελληνικό Δημόσιο και κοστίζει περισσότερο. Το επιπλέον κόστος θα πιέσει τα εγχώρια επιτόκια δανεισμού των επιχειρήσεων και νοικοκυριών ακόμα πιο ψηλά».
Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση που θα εκλεγεί «θα αναλάβει να ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2015».
«Ο χρόνος δεν είναι μεγάλος και χωρίς την ολοκλήρωση του Προγράμματος μέσα σε ένα αποδεκτό χρονικό διάστημα, το κόστος για τη χώρα μεγεθύνεται υπέρμετρα» είπε ο Υπουργός και προχώρησε σε λεπτομερή παράθεση των κινδύνων και απωλειών αν δεν κλέισει η τελευταία αξιολόγηση της τρόικας.
Όπισθεν ολοταχώς στο ψυχροπολεμικό δόγμα των δύο κόσμων πηγαίνει η προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. σε πείσμα των νέων αναζητήσεων στην Ε.Ε. για την επόμενη μέρα των συνομιλιών με την Ελλάδα. Ο Αντ. Σαμαράς στη νέα περιοδεία του, στην Ήπειρο, ανέβασε κι άλλο τους τόνους της κινδυνολογίας, επικαλούμενος όλους τους πιθανούς αλλά και απίθανους κινδύνους στην περίπτωση που έλθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ.
TI AΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα που ο γαλλικός Τύπος επέκρινε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του μετά την τραγωδία στο περιοδικό Carlie Hebdo ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να «μπερδεύει» τις ειρηνικές διαδηλώσεις στη Γαλλία, με την «θωράκιση της Ευρώπης» και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».
Ο φαντομάς της Ρηγίλλης
Κινδυνολογία και πάλι
Από τα Γιάννενα, ο πρωθυπουργός, δεν απέφυγε για ακόμα μια φορά την κινδυνολογία ενώ εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό.
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και μάλιστα έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για το κλίμα ανασφάλειας στην Ευρώπη μετά το μακελειό στο Παρίσι και προσπάθησε να το συνδέσει και πάλι με το Μεταναστευτικό. Μίλησε, όμως, και για την εσωτερική ασφάλεια εξ αφορμής της πρόσφατης σύλληψης Ξηρού, ενώ δεν παρέλειψε βεβαίως να επαναλάβει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ. Επίσης, μίλησε και για τις θρησκευτικές εικόνες, για τις οποίες είπε ότι δεν θα αποκαθηλωθούν, καταλογίζοντας στην αντιπολίτευση και τέτοιες προθέσεις.
Η εικόνα της Παναγίας και η “εικονολατρεία” στην πολιτική ατζέντα
Νωρίτερα, στην επίσκεψή του στις Φιλιάτες, πήγε στο νοσοκομείο, περπάτησε στο κέντρο και είχε συνομιλία με νέους σε καφέ, ενώ στο δημαρχείο, σε στιχομυθία που είχε με τον δήμαρχο Σ. Παππά, αναφέρθηκε στην εικόνα της Παναγίας που υπάρχει στο γραφείο του, λέγοντας ότι «υπάρχουν ορισμένοι που λένε να κατεβάσουμε τις εικόνες στους δημόσιους χώρους. Από τη Βουλή και τα υπουργεία, μέχρι τα δημαρχεία και τα σχολεία, αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ. Αυτή είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε εκείνον που τόλμησε να πει να κατεβάσουμε τις εικόνες, ξέρω πού ανήκει, ξέρω ποιο πρόγραμμα το λέει αυτό και δεν θα γίνει ποτέ». Διαβάστε αναλυτικά: Σαμαράς ο εικονολάτρης: Οι εικόνες δεν θα κατέβουν από τα δημόσια κτίρια
Στο «παιχνίδι» του GRexit και ο Γκ. Χαρδούβελης
Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέφυγε από το «κλίμα Σαμαρά» μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος της τρομολαγνείας. Σε συνέντευξή του, σε διεθνές οικονομικό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε ένα «ατύχημα» που θα οδηγούσε την χώρα μας εκτός ευρώ και προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ «να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα».
Ακόμα και τα “Νέα” αφήνουν αιχμές για την προεκλογική στρατηγική Σαμαρά
Τα “Νέα” με τίτλο “Τα λάθη της προεκλογικής στρατηγικής Σαμαρά” αναφέρονται σε σημεία της προεκλογικής στάσης Σαμαρά:
«Το «παικτομάζωμα» με σκοπό τη διεύρυνση, το δόγμα «νόμος και τάξη» με τη selfie στον φράκτη, η επαναφορά του Grexit, ένα ντιμπέιτ που δεν θα γίνει ποτέ και ο μικρός Νικόλας που παίζει μπάλα.»
http://www.makeleio.gr/?p=254063

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου