Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ TOY ΗΓΕΤΗ ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ – ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, Η ΜΟΝΟΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΙΚΗΣΕ – ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
khgd2457
Οι Ιταλοί βουλευτές ενέκριναν τον προϋπολογισμό του 2019, σε τεταμένη ατμόσφαιρα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση, η οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και λοιπών golden boys. 
Ο προϋπολογισμός που προέκυψε από μια μακρά αντιπαράθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε απορρίψει την αρχική εκδοχή του –για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης– και είχε ήδη εγκριθεί από τη Γερουσία πριν από μία εβδομάδα.Έπειτα από δύο ώρες δηλώσεων τις κοινοβουλευτικές ομάδες και αμοιβαίων κατηγοριών μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η ψήφος εμπιστοσύνης επικυρώθηκε με 327 ψήφους υπέρ, 228 κατά και μία αποχή. Η επίσημη έγκριση του προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για αύριο το πρωί.
Η κυβέρνηση την οποία συγκροτούν το αντισυστημικό Κίνημα Πέντε αστέρων (M5S) και η  Λέγκα του Σαλβίνι που είναι στην εξουσία από την 1η Ιουνίου, προβλέπει δημόσιο έλλειμμα στο 2,04% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, από 2,4% αρχικά. Η πρόβλεψη ανάπτυξης για το 2019 μειώθηκε στο 1% από 1,5%.
Η Ιταλία πρέπει να περιορίσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει το 130% του ΑΕΠ της, για να αποφύγει τις κυρώσεις των χρηματοπιστωτικών αγορών και τη διαδικασία παράβασης της ΕΕ.
Αυτή είναι μία μεγάλη νίκη του Σαλβίνι που πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα που προστάζουν οι νεοταξίτες και οι δορυφόροι τους, κατάφερε και ελάττωσε μία ακόμα χρονιά λιτότητας για τους συμπατριώτες του. Αυτά να γίνουν μαθήματα για το μέλλον. Θα μπορούσαμε και εμείς στην Ελλάδα να είχαμε αποτινάξει από πάνω μας τους οικονομικούς αλήτες που ρήμαξαν τη χώρα εδώ και 8 χρόνια. Αλλά για να γίνει αυτό, χρειάζεται ένας πατριώτης, ένας ηγέτης. Αλλά Σαλβίνι στην Ελλάδα δεν έχουμε, ούτε φαίνεται να έρχεται σύντομα.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:     pigi   http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου