Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Από την ουτοπία στην δυστοπία και την διαφαινόμενη συντριβή


  Θα θυμάστε προφανώς το κλίμα αισιοδοξίας που είχε δημιουργηθεί με την προσμονή της ανάληψης των πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δυστυχώς όμως ο λαός απογοητεύτηκε για μια ακόμη φορά, καθώς με το που έκατσε ο δήθεν νέος σωτήρας στην αναπαυτική καρέκλα του Μαξίμου, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συριζαίος με γραβάτα.

Ίσως και χειρότερος.

Διότι... 

 
 
ο Τσίπρας υποτίθεται ότι όσα εγκλήματα διέπραξε κατά της χώρας, τα έκανε λόγω ασχετοσύνης και εμμονών.

Αντίθετα ο Μητσοτάκης τα έκανε συνειδητά.

Κι ενώ κατέρρεε εγκλωβισμένος στις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε οικονομία, μεταναστευτικό, εθνικά, ως δια μαγείας του «δόθηκαν» δυο «σανίδες σωτηρίας» τις οποίες χρησιμοποίησε σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε.

Η πρώτη, ο όψιμος πατριωτισμός εκ Έβρου ορμώμενος. Η δεύτερη, ο φονικός ιός.

Η μεν πρώτη συνετρίβη ένεκα ακόμη μιας... ηρωικής κωλοτούμπας, η δε δεύτερη αναμένεται να συντριβεί οσονούπω εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης που επίκειται, για την οποία πέρα από κάποια αποσπασματικά μέτρα δεν πράττει το παραμικρό για να ανασχέσει.

Αναμφίβολα και στις δυο περιπτώσεις ο Μητσοτάκης πανικόβλητος χρησιμοποιεί τον καθεστωτικό Τύπο, με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως, για να καλύψει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα βαυκαλιζόμενος ότι θα ξεχαστούν και θα κάνει μια νέα αρχή.

Είτε μέσω ενός ριζικού ανασχηματισμού, είτε μέσω πρόωρων εκλογών.

Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης αυταπατάται όπως ο προκάτοχός του και είναι ζήτημα χρόνου να υποστεί τις ανάλογες συνέπειες.

Διότι πως είναι δυνατόν να θέλει να μας πείσει ότι θα καταφέρει να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της μετά τον κορονοϊό και το δυσοίωνο μέλλον που προμηνύεται λόγω των κοσμογονικών αλλαγών που θα υπάρξουν, τη στιγμή που δεν μπόρεσε να την κρατήσει όρθια πριν την εφόρμηση του ιού όταν συγκριτικά η κατάσταση ήταν πιο διαχειρίσιμη;

Η μετα-κορονοϊό εποχή χρειάζεται όραμα αγαπητέ πρωθυπουργέ για να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο.

Καμία χώρα μετά από μεγάλες κρίσεις δεν κατάφερε να συνέλθει με επικοινωνιακές πομφόλυγες, προπαγάνδα και κομματικούς στρατούς που σιτίζονται από τις λαβωμένες σάρκες της.

Κάτι που με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν πρόκειται να προσφέρετε στον ταλαίπωρο λαό.

Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Και ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε και βρεθήκατε ελλιπής.

Τώρα αν πιστεύτε ότι θα διασωθείτε λόγω της εκμετάλλευσης του αναγκαίου lockdown, καθώς αν μετρούσατε φέρετρα όπως η Ιταλία σε συνδυασμό με την οικονομία που ήδη κατέρρεε δεν θα μπορούσατε να σταθείτε ούτε μια μέρα, καλύτερα να αναθεωρήσετε.

Ίσως να σας συνέτιζαν κάπως οι επικοινωνιολόγοι σας με το γνωστό παράδειγμα των 15 λεπτών δημοσιότητας.

Γιατί η ουτοπία που υποσχεθήκατε στον λαό για να σας ψηφίσει μετατράπηκε σε δυστοπία.

Κι όταν έρθει το τσουνάμι με τα συντρίμμια του κορονοϊού δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι κάλπικοι «πατερούληδες του έθνους» Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, ούτε φυσικά οι κυβερνητικοί κονδυλοφόροι.

Γιατί θα οδηγείτε τον λαό με άδειες τσέπες σε έναν εργασιακό μεσαίωνα προς εξυπηρέτηση του άναρχου κεφαλαίου που θα τους πιει το αίμα αυτή τη φορά με το μπουρί της σόμπας, και την χώρα πίσω στις μαύρες εποχές των μνημονίων με το μεταναστευτικό άλυτο να την καταδυναστεύει και τον τραμπούκο επεκτατικό γείτονα να απειλεί την κυριαρχία της επειδή εσείς του το επιτρέψατε.

Συνεπώς, όσο κι αν σήμερα φαντάζει αδιανόητη η απειλή της κυριαρχίας σας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν θα ισχύει την επαύριον του κορονοϊού λόγω των παραπάνω που επιχειρείτε μάταια να αποκρύψετε από τον λαό.

Πιθανότατα το γνωρίζετε κι ο ίδιος, εξ ου και οι σκέψεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όμως, όπως γράψαμε κι αλλού, τα θαύματα συμβαίνουν μια φορά.

Κι ο «μπαμπούλας» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη φορά προς τρομοκράτηση του λαού.

Αρά, εφόσον επιχειρήσετε το απονενοημένο διάβημα, να ξέρετε ότι κινδυνεύετε με συντριβή. Γιατί τώρα θα κριθείτε αντικειμενικά, κι όχι με την οργή που υπήρχε για τον Τσίπρα.

Που σημαίνει ότι είναι πιθανό να πέσει χοντρό μαύρισμα. Τόσο για τους πολιτικούς αριβισμούς λόγω της ανικανότητας παρουσίασης απτού σχεδίου εξόδου από τα ερείπια του κορονοϊού και τις μετεκλογικές κυβιστήσεις σε όλα τα μείζονα ζητήματα, όσο και για την επιστροφή στη νοσηρή νοοτροπία της μεταπολίτευσης με την δημιουργία κομματικών στρατών και εξυπηρετήσεις συμφερόντων ημετέρων.

Συν ότι τα δυο μεγάλα εναπομείναντα κεφάλαια της παράταξης δεν πρόκειται να σας στηρίξουν, όπως τον περασμένο Ιούλιο, λόγω του μεγαλοπρεπούς αδειάσματος που τους επιφυλάξατε.

Για να μην πούμε για τον αναβρασμό που θα προκαλέσετε στους βουλευτές, αν πειράξετε τις λίστες για να φτιάξετε ελεγχόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως ακούγεται. Εκεί να δείτε... γλέντια!!!

Επιπλέον, ενδεχομένως να μην μπορείτε να σχηματίσετε κυβέρνηση από την αναμενόμενη καθίζηση των εκλογικών ποσοστών, παρακαλώντας την Φώφη μαζί με τα συμφέροντα που την συνοδεύουν να σας δώσουν κανένα βουλευτή μπας και κυβερνήσετε. Οδηγώντας έτσι τη χώρα σε νέες περιπέτειες την ώρα που θα προσπαθεί να συνέλθει.

Από την άλλη, αν δεν κάνετε τώρα εκλογές, με την πρόσδεση στο άτεγκτο γερμανικό άρμα και τα οικονομικά δεινά που θα φέρει σε συνδυασμό με τις εξελίξεις σε μεταναστευτικό - εθνικά και την δεύτερη επέλαση του κορονοϊού, θα αναγκαστείτε να τις κάνετε μέχρι το τέλος του έτους.

Υπάρχει ωστόσο και η εναλλακτική της συγκυβέρνησης με τον άσπονδο εχθρό. Τότε όμως θα ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ. Εκτός κι αν πιστεύτε ότι η σαμαρική πτέρυγα θα συναινέσει να συγκυβερνήσει με αυτόν που έστηνε σκευωρίες για να την στείλει φυλακή.

Τέλος, υπάρχει και η λύση του ριζικού ανασχηματισμού η οποία απλώς θα παρατείνει την πορεία προς τον γκρεμό.

Πάντως, αγαπητέ πρωθυπουργέ, αν προσεγγίσετε ρεαλιστικά την κατάσταση θα διαπιστώσετε έντρομος πως είστε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose - lose. Ό, τι κι αν κάνετε οδεύετε προς συντριβή.

Μπορεί βέβαια να κρατάτε κρυμμένο κάποιο πασπαρτού που θα σας διασώσει.

Το προσμένουμε εναγωνίως.

Μέχρι τότε, ας απολαύσουμε τις τελευταίες μέρες της... Μητσοτακικής Πομπηίας σε ζωντανή μετάδοση, πάντα αφιλοκερδώς, από τα μέσα που πίστεψαν πράγματι ότι έρχεται ο νέος Μωυσής.

ΥΓ. Καλή Ανάσταση... Ο θεός να την κάνει!!!  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου