Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

 

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ! Ο Κώστας Σλούκας για το πανό του σφαγέα Κεμαλ που αρνήθηκε να κρατήσει : «Εγώ είμαι Έλληνας και έχω τη δική μου ιστορία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
ΣΛΟΥΚΑς

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο σκηνικό με το πανό του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ αποφάσισε να «γιορτάσει» τη νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της με μια συνέντευξη του Σλούκα, ο οποίος αναφέρθηκε στα πάντα. Στον Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν τον ήθελε στον Ολυμπιακό, στον Βασίλη Σπανούλη με τον οποίο ξεκαθάρισε οριστικά ότι έχει καλές σχέσεις, στη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε.

Σε αυτό το σημείο, όταν δηλαδή αναφέρθηκε στην τουρκική ομάδα, εξήγησε και τον λόγο για τον οποίο δεν είχε κρατήσει το πανό της Φενέρ για τον Κεμάλ Ατατούρκ, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο στόχαστρο.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σλούκας για το συγκεκριμένο θέμα…

«Σε κάθε περίπτωση παίρνω αποφάσεις βάσει της δικής μου λογικής. Εκείνη τη στιγμή το σκέφτηκα έτσι: «Ναι είμαι Έλληνας, αλλά πρέπει να σεβαστώ τη χώρα που ζω και πληρώνομαι». Το ότι δεν κράτησα τη σημαία μας δεν σημαίνει πως δεν είμαι Έλληνας.

Από την άλλη, όμως, όταν έγινε το περιστατικό με το πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, όφειλα να σεβαστώ και την καταγωγή μου και την ιστορία της χώρας μου. Η γιαγιά μου είναι από την Σμύρνη.

Διώχθηκε από τον Ατατούρκ. Ε, δεν μπορούσα να σηκώσω εγώ το πανό για τα 85 χρόνια από τον θάνατό του. Η Τουρκία έχει την ιστορία της, σεβαστή, αλλά έχω και εγώ δική μου ιστορία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνω μάγκας για τους Έλληνες και στην Τουρκία να με βρίζουν. Για εμένα έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, έτσι έπρεπε να γίνουν. Θεωρώ πως και σε αυτή την περίπτωση έγινε περισσότερο σούσουρο από ότι έπρεπε.

Για να πω την αλήθεια όλο αυτό μου ήρθε πολύ ξαφνικό. Ήταν ένα πανό κάτω. Εμείς μαζευόμαστε στο κέντρο για να φωνάξουμε όπως συνηθίζεται ‘Φενέρμπαχτσε’ και να ξεκινήσουμε ζέσταμα. Μας λένε βγείτε με το πανό έξω. Εγώ, όμως, δεν είχα ενημερωθεί για τί ακριβώς πρόκειται. Όπως βγαίναμε, λοιπόν, ρώτησα τον αρχηγό τι γράφει το πανό και τότε έμαθα το περιεχόμενο. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα απροστάτευτος.

Θεώρησα σωστό να σταθώ δίπλα στους συμπαίκτες μου, αλλά να μην το κρατήσω. Η Τουρκία έχει τη δική της ιστορία και το σέβομαι.

Και η Ελλάδα, όμως, έχει τη δική της ιστορία, η οποία συγκρούεται με εκείνη της Τουρκίας. Εγώ είμαι Έλληνας και έχω τη δική μου ιστορία. Ήταν ένας μήνας δύσκολος εκείνος που ακολούθησε, όμως, η ομάδα μου με στήριξε 100% και δεν έχω κανένα παράπονο. Η Φενέρμπαχτσε με στήριξε και στα δύσκολα και στα εύκολα. Ήταν πάντα δίπλα μου».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου