Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Συμπτώσεις; Ή προσπάθεια υπόβαθμισης του παμμακεδονικού συνεδρίου;



Πολλά είναι τα περίεργα που συνέβησαν συμπτωματικά (;) παράλληλα με το χρόνο διεξαγωγής που 10ου παγκοσμίου παμμακεδονικού συνεδρίου στο Λιτόχωρο που διασπούσαν κατά κάποιο τρόπο το μεγάλο αυτό συνέδριο, για το οποίο τα αδέλφια μας οι Μακεδόνες κατέφτασαν από τα πέρατα της γης, αφού επέλεξαν να το πραγματώσουν εδώ στον τόπο μας στους πρόποδες του Ολύμπου.
Ας δούμε τις "περίεργες συμπτώσεις".
Παράλληλα με τις ίδιες τρεις μέρες διεξαγωγής του συνεδρίου των παμμακεδονικών ενώσεων στο Λιτόχωρο, διεξήχθη και η 5η πανελλήνια συνάντηση ποντιακής νεολαίας στην Κατερίνη, ενώ το Σάββατο το πρωί επέλεξαν να τιμήσουν με μεγάλη εκδήλωση και συναυλία τον αρχαιολόγο. Όλα αυτά δεν μπορούσαν να γίνουν σε άλλες ημερομηνίες;
Δεν είδαμε καμιά συναυλία προς τιμήν των παμμακεδονικών ενώσεων, ενώ κατά την έναρξη του συνεδρίου απουσίαζαν περιέργως όλοι οι βουλευτές της Πιερίας.
Ένα άλλο... συμπτωματικό σημάδι είναι ότι το ψήφισμα των παμμακεδονικών ενώσεων δεν "έπαιξε" στα καθεστωτικά κανάλια, ενώ ήταν το κύριο θέμα, αφού αποτύπωνε ξεκάθαρα το συμπέρασμα των εργασιών του συνεδρίου και τις θέσεις των ομογενών στο θέμα της Μακεδονίας. Γιατί δεν το έπαιξαν τα κρατικά και ιδιωτικά κανάλια και το έθαψαν το ψήφισμα; Μα γιατί είναι εντελώς αντίθετο από τη γραμμή που έχει χαράξει το πολιτικό κατεστημένο που μιλάει για "σύνθετη ονομασία", ενώ το ψήφισμα διαφωνεί έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία.
Ν.Β
0 σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου