Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

"Στο αρχείο τα λάθη της αστυνομίας για την υπόθεση Άλεξ"


Στο αρχειο μπαίνουν τα τραγικά λάθη και οι παραλείψεις της Αστυνομίας στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση Άλεξ. Πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι διώκονταν για παράβαση καθήκοντος λόγω του...
ερασιτεχνικού χειρισμού της υπόθεσης από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης, απαλλάσσονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Παρά τα σοβαρά λάθη της Αστυνομίας στην πιο κρίσιμη πτυχή της πολύκροτης υπόθεσης, το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις εις βάρος των πέντε αστυνομικών και αποφάνθηκε με βούλευμα ότι δεν πρέπει να τους απαγγελθεί κατηγορία.
Εις βάρος των αστυνομικών, μεταξύ αυτών και του πρώην αστυνομικού διευθυντή Ημαθίας, είχαν ασκηθεί το 2007 από την Εισαγγελία Βέροιας ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος έπειτα από παραγγελία τού τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Στρογγύλη.

Όπως προέκυψε από την εισαγγελική έρευνα, οι αστυνομικοί δεν είχαν ψάξει καθόλου το ακατοίκητο σπίτι της οδού Έλλης, το οποίο υπέδειξαν οι πέντε ανήλικοι λέγοντας ότι εκεί είχαν εγκαταλείψει τον 11χρονο Άλεξ μετά τον ξυλοδαρμό στα σκαλιά του δημαρχείου.
Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι δεν έγινε έρευνα στο σπίτι, γιατί από τη μία πλευρά το οικόπεδο ήταν κλειδωμένο και από την άλλη η είσοδος ήταν καλυμμένη με λαμαρίνες.
Όπως είπαν μάλιστα, δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στους ισχυρισμούς των ανηλίκων, γιατί το ερειπωμένο σπίτι δεν ήταν στο δρομολόγιο που ακολουθούσε συνήθως η παρέα!
Επίσης, ελέγχονταν επειδή δεν εξέτασαν από την πρώτη στιγμή τους πέντε ανηλίκους, οι οποίοι καταδικάστηκαν τελικά τον περασμένο Φεβρουάριο για τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Άλεξ. Η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να κλείσει επί της ουσίας τον ερχόμενο Νοέμβριο, οπότε θα εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης που κατέθεσε η πλευρά των δύο Ελληνόπουλων.

Στην αίτηση υποστηρίζεται ότι στο Δικαστήριο Ανηλίκων εξετάστηκαν ως μάρτυρες αστυνομικοί καθώς και δικηγόρος, οι οποίοι συμμετείχαν ή γνώριζαν μέρος της προανακριτικής διαδικασίας. Επίσης, σημειώνεται ότι ένα από τα Ελληνόπουλα καταδικάστηκε με βάση καταθέσεις συγκατηγορούμενού του, ενώ για την ουσία της απόφασης υποστηρίζεται ότι ουδέποτε αποδείχθηκε η ενοχή των δύο ανήλικων αδελφών.
Έπειτα και από αυτό αναμένεται να προσδιοριστούν οι δίκες των γονέων των πέντε ανήλικων για παραμέληση εποπτείας.

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞ...ΚΙ'ΟΜΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΕ...
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ...

ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΚΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Ή ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ,Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΠ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ...
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΤΟΥΣ...

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ...

http://prezatv.blogspot.com/

Share on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου