Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Πολλές καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στην Πιερία









Πολλά προβλήματα προκάλεσε η καταρρακτώδης και μεγάλης διάρκειας νεροποντή σε αρκετές περιοχές της Πιερίας. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. σπίτια, καταστήματα και υπόγεια πλημμύρισαν, κατστροφές σημειώθηκαν σε αποθήκες με καπνά. ενώ χωράφια μεταβλήθηκαν σε λίμνες. Η πυροσβεστική υπηρεσία με τους άνδρες και τα οχήματα της, μηχανήματα των δήμων και της Νομαρχίας χρησιμοποιήθηκαν αμέσως για να αντιμετωπισθούν οι ακραίες καιρικές συνθήκες και να δοθεί λύση στα έντονα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Πιερία από τις καταστροφικές καταιγίδες.

Δήμος Ανατολικού Ολύμπου

Στη Λεπτοκαρυά πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και η υπόγεια διάβαση στο κέντρο της κωμόπολης μετατράπηκε σε ποτάμι. Εκεί έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και ο αντιδήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Κώστας Γιάντσιος μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝΟ Δημήτρη Αποστολιό έθεσαν το μηχανισμό του δήμου σε κίνηση για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που προκλήθηκαν από το νερό που "έπεφτε με το τουλούμι".

Δήμος Δίου

Ο δήμος Δίου κόπηκε στη μέση, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους χειμάρρους και κινδύνευσαν άνθρωποι, αφού ο επαρχιακός δρόμος Κατερίνης - Δίου μετατράπηκε σε ποτάμι και γέμισε με χαλίκια και άλλα φερτά υλικά που κατέβασε η ισχυρή νεροποντή. Στη Βροντού πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Δήμος Πέτρας

Ζημιές και πολλά προβλήματα είχαμε και στο δήμο Πέτρας, όπου στο Λόφο, στην Κάτω Μηλιά και στο Μοσχοχώρι πλημμύρισαν σπίτια και έκλεισαν δρόμοι. Ο δήμαρχος Πέτρας Μάκης Παπαδημητρίου έθεσε σε κίνηση τα μηχανήματα του δήμου και μαζί με τους συνεργάτες του ξενύχτισαν όλο το βράδυ, για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η βροχή.

Δήμος Κατερίνης

Στο δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Κατερίνης στη Νεοκαισάρεια έσπευσαν τα μηχανήματα του δήμου με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Ίτσιο για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η έντονη νεροποντή.
Αποστόλης Λέινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου