Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjDFyY2HvhdnloTl8DGhZrZJqABZcSppTz-SRD-kd8ZPtb3lwIKrrxNOaHfYpMXYty6nJKVQGl8ERiOcdPJKj70rf1bJ8zN02aLeeELURktymAdOdOQtfFCJfd0WtLnTQpgzZnCscn7vDg/s400/%CE%A3%CE%94%CE%95



Σχετικά με το θέμα του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας ( Σ.Δ.Ε ) θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα εξής.

Με την επιμονή μου ύστερα από το ανάλογο αίτημα μου τότε, να γίνει το παράρτημα του Σ.Δ.Ε εδώ στον Δήμο μας εν έτει 2008 και με σειρά επαφών που είχα τον Σεπτέμβριο προτάθηκε από τον Διευθυντή του Σ.Δ.Ε κύριο ΒΟΥΤΣΑ, η δημιουργία του σχολείου με έδρα την Λεπτοκαρυά, προτάθηκε μάλιστα τότε από πλευράς του και η δημιουργία Ωδείου, το οποίο δεν τελεσφόρησε επειδή δεν βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος για αυτό. Παρόλα αυτά κατάφερα να λειτουργήσει το παράρτημα στις 3-10-08.

Από τις 3-10-08 15 παιδιά του Δήμου μας, συμμετείχαν στο Σ.Δ.Ε παρακολουθώντας ταχτικά τα μαθήματα, αλλά συμμετέχοντας και ενεργά στις όποιες δραστηριότητες και εκτός σχολείου, δραστηριοποιούμενα σε πολιτιστικά δρώμενα, σε μαθήματα μαγειρικής, θεάτρου κ.λπ.

Αυτήν την πρόοδο όμως κάποιοι την σταμάτησαν, ερωτώμαι λοιπόν βάση ποιας λογικής και συνταγματικής κατοχύρωσης ; καθότι το σύνταγμα μας αναφέρει ρητά ότι δικαίωμα παιδείας έχουν όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας, κλπ, γιατί παραμένουν ατιμώρητοι για την ενέργεια τους αυτή ;

Στην διήμερη επίσκεψη του τον Μάιο του 2009 στο σχολείο, ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Δ.Ε κύριος ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ έμεινε ευχαριστημένος από την πορεία του παραρτήματος και μάλιστα συζητήσαμε και το ενδεχόμενο της ανέγερσης σχολικού κτηρίου.

Σε προεκλογική του ομιλία, πρώην Υφυπουργός εδώ στον πεζόδρομο της Λεπτοκαρυάς, μας υποσχέθηκε ότι θα λειτουργήσει, οι κύριοι ΤΑΡΑΣΙΑΔΗΣ Χ και ΒΟΥΤΣΑΣ ΑΛ. εκπαιδευτικοί δεν το πίστεψαν αυτό.

Παρόλα αυτά κοινοποιήθηκε στον Δήμο ανακοίνωση που όριζε τα των εγγραφών στο Σ.Δ.Ε

Στις 4 – 12 – 09 επικοινώνησα τηλεφωνικώς με τον Γενικό Γραμματέα του Σ.Δ.Ε κύριο ΚΟΥΣΚΟΥΚΗ και με παρέπεμψε στον κύριο ΚΑΛΑΦΑΤΗ ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι μετά τις εορτές θα λειτουργήσει.

Εδώ σημειώνω σαφώς και πέρα από πολιτικά πιστεύω και σκοπιμότητες – τοποθετήσεις την αποδόμηση της παιδείας.

Βλέπουμε λοιπόν όλοι μας ότι η παιδεία σε αυτόν τον τόπο είναι μεγάλο αγκάθι!!!!

Αυτά τα παιδιά όμως τι φταίνε ; και τι δικαιολογίες θα προτάξουμε απέναντι τους ;

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΟ !

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛOΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ

Κατά καιρούς πολλά έχουν δει τα μάτια μας.

Ο Αντιδήμαρχος

Γιάντσιος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου