Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

Ρέστοι έχουμε μείνει. Στα πέρατα τρέχουμε για δανεικά, αλλά η σπατάλη σπατάλη. Στο ζουμί μας βράζουμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αδικία από αυτό που συμβαίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις να μειώνονται επιδόματα αξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων, την ίδια στιγμή που πολλοί απόστρατοι μεγαλοβαθμοφόροι να παραμένουν στην Υπηρεσία και να εξανεμίζεται η όποια προσπάθεια εξοικονόμησης από τις θυσίες των εν ενεργεία αξιωματικών και πολιτικών υπαλλήλων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να πληρώνονται οι παχυλοί μισθοί τους.

Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει ένα είδος λευκής απεργίας από τους ιπταμένους της Πολεμικής μας Αεροπορίας για το πτητικό τους επίδομα – και δεν έχουν άδικο οι άνθρωποι να ζητούν να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα τους, στο κάτω κάτω, τη ζωή τους παίζουν κορώνα γράμματα για την εδαφική μας ακεραιότητα και εθνική αξιοπρέπεια- είναι η μέγιστη των ........
προκλήσεων για τους οικονομικά καθημαγμένους Έλληνες, να παραμένουν στο στράτευμα εκατοντάδες αποστράτων, που το κομματικό ρουσφέτι της προηγούμενης στρατιωτικής ηγεσίας τους επανέφερε στο στράτευμα και τους τοποθέτησε σε περίοπτες θέσεις, με μεγάλους μισθούς, ενώ η Πολιτεία τους είχε συνταξιοδοτήσει μετά από ευδόκιμη υπηρεσία στο στράτευμα και απολάμβαναν την σύνταξη τους. Από τη στιγμή άλλωστε που η Πολιτεία αποφασίζει να δώσει σε κάποιον σύνταξη, πράττει σοφά γιατί ο μεν συνταξιοδοτούμενος ολοκληρώνει τον κύκλο του ως εργαζόμενος, χρειάζεται να ξεκουραστεί για το υπόλοιπο του βίου του, και ένας νέος υπάλληλος πρέπει να πάρει τη θέση του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα αναφερθούμε σε ένα περιστατικό σπατάλης που υπέπεσε στην αντίληψη μας και είναι κραυγαλέο. Υπάρχει μια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Εργάζονται 10 πολιτικοί υπάλληλοι, 3 εν ενεργεία στρατιωτικοί και 4 (ναι!!!) απόστρατοι ταξίαρχοι και υποστράτηγοι. Ένας εκ των οποίων- υποστράτηγος- είναι διευθυντής της υπηρεσίας. Από τους εν ενεργεία αξιωματικούς, υπό τον απόστρατο διευθυντή!!!, ο ένας είναι ταξίαρχος. Και έρχεται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος να αναρωτηθεί γιατί αυτός ο εν ενεργεία αξιωματικός δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά, και πρέπει να την κάνουν τέσσερις απόμαχοι;. Γιατί αυτή η προκλητική σπατάλη;. Γιατί πρέπει να τους ξαναπληρώνουμε αφού συνταξιοδοτήθηκαν;. Τί παραπάνω μπορούν να προσφέρουν επιτέλους που δεν μπορεί να προσφέρει ο μάχιμος αξιωματικός;. Γιατί 4 συνταξιούχοι πρέπει να επιτηρούν 13 άτομα;. Γιατί αυτά τα άτομα δεν τα αφήνουν να διαχειριστούν την εργασία τους με τον ικανό τρόπο που μπορούν χωρίς να σπαταλώνται χρήματα για τέσσερις συνταξιούχους;. Και για να ολοκληρώσουμε την εικόνα της σπατάλης πληροφορούμαστε ότι σε μία συστεγαζόμενη με το Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας υπηρεσίας – την διεύθυνση Ιστορίας Στρατού - συμβαίνει κάτι ανάλογο. 6 απόστρατοι που δεν προσφέρουν το παραμικρό.

Είναι τεράστια πρόκληση κ. Βενιζέλο και κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε άλλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου