Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αντώνης Δ. Μάντζιος


Ανταλλάσοντας την υποταγή

ήΠροσθήκη  εικόνας
για 3 πινέζες στον χάρτη της Πιερίας
Κρεμάστηκαν στα χείλη του Σαμαρά και του Παπανδρέου οι τοπικοί κομματικοί μας παράγοντες για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων στους Δήμους Κατερίνης Δίου και Πύδνας - Κολινδρού. Ποια τοπικά όργανα, ποια τοπική αυτοδιοίκηση ποια τοπική κοινωνία ποια στοιχειώδης κομματική αξιοπρέπεια; Πήγαν όλα περίπατο. Θεωρούμενοι ανίκανοι να επιλέξουν τους αυτοδιοικητικούς τους παράγοντες θα κληθούν να υποστηρίξουν τους επιλεγόμενους από το μονίμως καταγγελλόμενο αθηνοκεντρικό και κομματικό κράτος. Και μετά θα μας μιλάν για τοπική αυτοδιοίκηση, για ανεξαρτησία, για οράματα.
Στη Ν.Δ. πρώτα δηλώνουν ανεξάρτητοι και μετά μετανοώντας τρις λαμβάνουν την κομματική υποστήριξη, πότε δηλώνουν και ξεδηλώνουν την υποψηφιότητά τους ανανεώνοντας την τοπική πολιτική σκηνή με συνταξιούχους πολιτικούς, πότε βάζουν τα blogs να προηγηθούν των προτιμήσεων των αρχηγών.
Στο δε ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αποδέχονται την ώρα της κρίσης, και να αναζητούν τον γενναίο που θα διαχειριστεί την ήττα τους. Αλλά και αυτόν τον έρμο θα τον επιλέξει ο Πρόεδρος ή μάλλον οι συνεργάτες του γραφείου τους μιας και δεν του μένει χρόνος από τις διακοπές και τα διεθνή ταξίδια του.
Και η Τοπική Κοινωνία, οι Τοπικοί Παράγοντες, οι αναμένοντες το χρίσμα; Μετά την πλήρη υποταγή στα αρχηγικά κελεύσματα και καπρίτσια θα κληθούν να διαχειριστούν τις τύχες μας, τις τύχες της Τοπικής κοινωνίας. Ψάχνοντας να στοιχηθούν σε καλή σειρά δίπλα δίπλα στον επιλεγόμενο από τον αρχηγό, μετρώντας σταυρουλάκια, προσπαθώντας να ανταλλάξουν την υποταγή τους με τη θεσούλα, επιδιώκοντας να πουλήσουν την προσωπική τους επιρροή ούτε καν στο κόμμα αλλά στον αρχηγό, στην απέλπιδα προσπάθεια να απορροφήσουν έτσι τους κραδασμούς ενός δικομματικού συστήματος που καταρρέει και οφείλει να καταρρεύσει, με μόνο κέρδος στο ρημαγμένο τόπο τις πατρίδας μας να κυριαρχήσουν οι μπλε ή οι πράσινες πινέζες στον χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αντώνης Δ. Μάντζιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου