Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ζητούν πειθαρχική δίωξη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Δημόπουλου για παρατυπίες

1 στους 3 εργάζεται σε γραφεία αποκάλυψε ο έλεγχος στην υπηρεσία καθαριότητας

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΡΕΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ζητούν πειθαρχική δίωξη του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Δημόπουλου για παρατυπίες


Έναν από τους βασικούς λόγους που η Αθήνα έφτασε να είναι από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας και να γιορτάζει Χριστούγεννα με σκουπίδια αποκαλύπτουν στο πόρισμά τους οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που προχώρησαν σε ελέγχους στη διεύθυνση καθαριότητας του δήμου.

Στο πόρισμα το οποίο απέστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζονται να εργαζόνται στον τομέα καθαριότητας 2743 μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι αλλά και συμβασιούχοι (694 εκ των οποίων στο τμήμα αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων), ωστόσο 204 από αυτούς ("το 31,34% των υπηρετούντων στο Τμήμα Αποκομιδής και Μεταφοράς Απορριμμάτων", όπως αναφέρεται στο πόρισμα) είναι αποσπασμένοι με μη νόμιμες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες είτε του δήμου είτε νομικών προσώπων αυτού και συγκεκριμένα μεταξύ άλλων στο κεντρικό κτίριο του δήμου, στο ρ.σ. 9.84, στο γραφείο του γενικού γραμματέα του δήμου, σε γραφεία δημοτικών συμβούλων, στους παιδικούς σταθμούς, στη διεύθυνση πληροφορικής κλπλ, όπου απασχολούνται ως εργάτες, καθαριστές ή οδηγοί. Παράλληλα ακόμη 20 υπάλληλοι (19 μόνιμοι και 1 αορίστου) έχοπυν αποσπασθεί από τη Διεύθυνση Καθαριότητας με τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ αντίστοιχα 91 συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Πρασίνου έχουν διατεθεί μη νομίμως στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Μάλιστα, καθώς οι υπαλλληλοι αυτοί αμοίβονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας η οποία χρηματοδοετέιται από τα ανταποδοτικά τέλη των δημοτών οι Επιθεωρητές καλούν τον περιφερειάρχη Αττικής να ασκήσει πειθαρχική διώξη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Δημόπουλο.

Ομαδικό δεκαήμερο ρεπό

Παράλληλα, ενδεικτική της προνομιακής σχέσης της παρούσας δημοτικής αρχής με μεγάλη μερίδα των συγκεκριμένων υπαλλλήλων είναι η καταγγελία την οποία διερευνούν οι Επιθεωρητές, σύμφωνα με την οποία στην περσινή πολυήμερη απεργία λίγο πριν τις εορτές των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αμοίβονταν κανονικά, καθώς τις ημέρες της εμφανίζονται να έχουν πάρει δεκαήμερο ομαδικό ρεπό από την υπηρεσία τους!

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων είναι από τους λίγους σε όλη τη χώρα που δεν προχώρησε σε πρόσληψη εργαζομένων στην καθαριότητα μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να μην προσληφθούν νέοι άνεργοι (η ανεργία σύμφωνα με το νόμο Ραγκούση μοριοδοτείται) αλλά να παραμένουν όμηροι ενόψει και των δημοτικών εκλογών οι εκατοντάδες συμβασιούχοι.

Όπως είπε κατά τη σημερινή συνάντησή του με του δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Αθηναίων έκανε σχεδόν δέκα μήνες για να εκδώσει προσωρινά αποτελέσματα για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 181 εργαζομένων στην καθαριότητα, τους οποίους τελικά ουδέποτε προσέλαβε! Κι αυτό γιατί ήταν τόσο σοβαρά τα λάθη του δήμου (τυχαίο;) στη διαδικασία που το ΑΣΕΠ δεν έχει ακόμη εκδώσει τα αποτελέσματα. pigi aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου