Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ (ΣΑΡΩΘΡΟ)


Ένταση στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για το 7ο υπό συζήτηση θέμα που αφορούσε την έγκριση ή μη της παραλαβής ενός μεταχειρισμένου γερμανικού μηχανήματος (σάρωθρο) με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπουρονίκο και όπου υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ως προς τις βλάβες που φέρει το μηχάνημα σύμφωνα με τη γνωμοδότηση τριών ειδικών υπαλλήλων του δήμου, οι οποίοι στο έγγραφο που εξέδωσαν εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης από μέρους κυρίως του δημοτικού συμβούλου Σάββα Οφείδη ήταν και ως προς τις βλάβες, αλλά και ως προς την τιμή, αφού όπως είπε το μεταχειρισμένο και με βλάβες μηχάνημα είναι υπερβολικά υπερτιμημένο και παρέθεσε αντίγραφα από γερμανική ιστοσελίδα για τα ίδια μηχανήματα με την ίδια παλαιότητα (1997), αλλά με αισθητά διαφορετικές τιμές.
Ο κ. Οφείδης μίλησε για κατάπτυστη ενέργεια του δημάρχου Κατερίνης να υπογράψει το σχετικό έγγραφο και πως θεωρεί ότι η αγορά του ζημιώνει τα συμφέροντα των δημοτών και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης αδικήματος με την παραλαβή του μηχανήματος αυτού και ζήτησε να αρθεί το θέμα και να υπάρξει περαιτέρω διερεύνηση.
Έντονες αντιρρήσεις εξέφρασαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανασιάδης, Μάντζιος, Σαλπιστής και στο τέλος σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την έγκριση της παραλαβής του μεταχειρισμένου γερμανικού μηχανήματος.
Το θέμα τελικά πέρασε με την έγκριση της πλειοψηφούσας παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου