Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

 

Ποια είναι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου που πρότεινε την απαλλαγή της Χρυσής Αυγής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 
1

Αμφιλεγόμενη χαρακτηρίστηκε η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου για το ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να χαρακτηριστεί εγκληματική οργάνωση, τον Δεκέμβριο του 2019.

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση και ο Ρουπακιάς έδρασε μόνος του χωρίς να λάβει εντολή από ανώτερους και τα περιστατικά τα οποία χαρακτήρισε «μεμονωμένα», δεν αποδείχθηκαν ως κεντρικός σχεδιασμός:

«Δεν ήταν συντεταγμένοι»
«Δεν υπήρχε καμία εντολή για τον Φύσσα. Η εμφάνιση Ρουπακιά ήταν συμπτωματική, αν υπήρχε σχέδιο θα είχε λάβει και αυτός sms. Δεν προέκυψε πως οι συγκατηγορούμενοι του τον διευκόλυναν. Έδρασε μόνος του χωρίς να τον συνδράμει κανείς. Δεν ήταν συντεταγμένοι» αγόρευσε τότε η εισαγγελέας.

Για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων ψαράδων η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή των πέντε κατηγορουμένων με επιεικέστερη μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη: «Αν ήθελαν να σκοτώσουν θα το έκαναν, δεν θα σταματούσαν».

Ποια είναι η Αδαμαντία Οικονόμου
Γεννημένη το 1956, η Αδαμαντία Οικονόμου, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα μπήκε στο σώμα το 1984 και άμεσα προήχθη σε αντεισαγγελέας εφετών. Η κ. Οικονόμου είχε αγορεύσει στην υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου και ζήτησε την ενοχή του για την συμμετοχή του στους «Πυρήνες της Φωτιάς», πρόταση που δεν υιοθετήθηκε τελικά από το δικαστήριο.

Οι συνάδελφοι της κάνουν λόγο για οργανωτική και μεθοδική εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου