Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012


Φόβος και τρόμος στο κατεστημένο για την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012 - 19:45
Φόβος και τρόμος στο κατεστημένο για την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής
«Καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς»!
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις παρακαλώ καθηγητές πανεπιστημίων «επιστρατεύτηκαν» από το καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής», για να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης- ανάσχεσης της διαρκώς αυξανόμενης δύναμης της Χρυσής Αυγής, που έχει κατατρομάξει το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο! Και βέβαια, ο αριθμός των… ανησυχούντων για την αυξανόμενη επιρροή του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών, μας παραπέμπει στη γνωστή ρήση του Μπίσμαρκ: «Καθηγητές τρεις και εχάθη η Πατρίς»!
Ωστόσο, επειδή εμείς είμαστε πραγματικοί δημοκράτες –υπό την έννοια ότι δε φοβόμαστε την αντίθετη άποψη ούτε την κρύβουμε, εν αντιθέσει με τους «δημοκράταρους» που δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ ούτε μια γραμμή  - θα παραθέσουμε ολόκληρα τα άρθρα- καθεστωτικά παραληρήματα των καθηγητάδων, που θυμίζουν την… αγωνία του τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι. Και θα υποσχεθούμε σε όλα τα όργανα του καταρρέοντος συστήματος ακόμη μεγαλύτερη αγωνία, πριν αποχαιρετήσουν οριστικά «την Αλεξάνδρεια που χάνουν»: 
Η «κόκκινη γραμμή» της δημοκρατίας
Η Ιστορία τείνει να μεταβληθεί σε κακόηχο κρεσέντο: ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής, στους οποίους περιλαμβάνονται βουλευτές και ο αρχηγός της, επιδίδονται στη δημόσια έκφραση μιας πολεμικής που παραβιάζει τα στοιχειώδη. Το ζήτημα δεν είναι (απλώς) αισθητικό. Δεν πρόκειται για την εκφορά και μόνο ενός χονδροκομμένου λόγου από ιθύνοντες της Χρυσής Αυγής• η γλωσσική «αγαρμποσύνη» αποτελεί, εξάλλου, συνήθεια της απανταχού Ακροδεξιάς. Επιπλέον, δεν πρόκειται (μόνο) για καταπάτηση τυπικών κανόνων, εάν έτσι εκλάβουμε την παραποίηση αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατικής τάξης από εκλεγμένους στη Βουλή αντιπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Περισσότερα                                                  pigi ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου